8.11.14

Μήνυση κατά της "Εγνατία Οδός" για το πολύνεκρο τροχαίο στη Βέροια ...

karabola egnatia odos 2014 3 

Δραματικές εικόνες της πρόσκρουσης της νταλίκας στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα της Εγνατίας οδού, πριν ένα μήνα, περιγράφει στη μήνυση της μια οδηγός επιβατικού οχήματος που έχασε τη...
μητέρα της, στο πολύνεκρο τροχαίο. Στρέφεται κατά παντός υπευθύνου της "Εγνατίας Οδός Α.Ε" και της Αναδόχου Εταιρείας Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ στον αυτοκινητόδρομο, καθώς επίσης και κατά του Ρουμάνου οδηγού της νταλίκας. Η μήνυση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

"Ξαφνικά και απροσδόκητα κι ενώ το όχημά μου ήταν το προτελευταίο στη σειρά των ακινητοποιημένων οχημάτων, άκουσα κάποιον να φωνάζει «τι κάνει αυτός;» και γυρνώντας είδα την νταλίκα να έρχεται με ταχύτητα προς τα πάνω μας. Φώναξα έντρομη στην μητέρα μου «μάνα θα μας σκοτώσει» [...]Σκαρφάλωσα και πέρασα(σσ: αφού είχε βγει από το αυτοκίνητο) το τσιμεντένιο διάζωμα που χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και πέρασα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Βέροια, όπου ευτυχώς την στιγμή εκείνη δεν κινούνταν αυτοκίνητα. Δυστυχώς η μητέρα μου δεν πρόλαβε να κάνει το ίδιο, δηλαδή να σκαρφαλώσει στο διάζωμα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση", αναφέρει στη μήνυση.

Δια των πληρεξούσιων δικηγόρων της Χαράλαμπου Αποστολίδη, Ειρήνης Αποστολίδου και Απόστολου Μπαμπανάρα, η οδηγός επιρρίπτει ευθύνες, πέραν του οδηγού της μοιραίας νταλίκας που κατέστη υπαίτιος της σύγκρουσης, και στους υπεύθυνους για την κατασκευή του έργου από την ανάδοχο εταιρεία "Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας- Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε" που, όπως υποστηρίζει, δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία της οδού "με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε η κατάλληλη σήμανση, ούτε η κατάλληλη ενημέρωση των οδηγών, ούτε οποιοδήποτε άλλο εξασφαλιστικό μέτρο ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα".

Για την "Εγνατία Οδό Α.Ε." επισημαίνει ότι όφειλε να επέμβει για λογαριασμό του αναδόχου, λαμβάνοντας μέτρα για την καθυστέρηση των εργασιών και της δημιουργίας μποτιλιαρίσματος, σταματώντας την κυκλοφορία τουλάχιστον των βαρέων οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου. Επίσης, όφειλε να διακόψει τις εργασίες μετά την πάροδο του καθορισμένου χρόνου, να τοποθετήσει αυτοκίνητα επιτήρησης του αυτοκινητοδρόμου και να τοποθετήσει κινητές φωτεινές επιγραφές και ενδείξεις τουλάχιστον 2-3 χιλιόμετρα πριν την αρχη του μποτιλιαρίσματος, καθώς και να εκτρέψει την κυκλοφορία σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας κ.α



voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: