9.11.14

Προς διαζύγιο Ανεξάρτητοι Έλληνες - Νότης Μαριάς...

 
Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται πλέον η σχέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ευρωβουλευτή και πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους Νότη Μαριά. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαριάς έκανε λόγο για...
«μνημονιακή διολίσθηση» των ΑΝΕΛ και τόνισε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με την παράταξη εάν στο επικείμενο συνέδριο «επικυρωθεί» η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα.
Χαρακτήρισε μάλιστα «τραγικό λάθος» την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς, όπως είπε, το νομοθέτημα περιείχε και τη επέκταση της έκτακτης εισφοράς, που ήταν στην ουσία μνημονιακή δέσμευση.
Υπογράμμισε δε πως ο ίδιος εξελέγη στη βουλευτική του έδρα ως εκπρόσωπος αντιμνημονιακών πολιτών κι όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Συμπλήρωσε επίσης πως ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε διαφωνίες με ορισμένες θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δεν δίστασε να ψηφίσει αρκετές φορές αντίθετα με την κομματική γραμμή.
«Στο θέμα των οφειλετών προς το δημόσιο εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Είπαμε πως εάν η ρύθμιση αφορά έστω και δέκα φουκαράδες, θα το στηρίζαμε» δήλωσε «Στο Κόκκινο» ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κ. Μαριάς «εξελέγη από και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Ο εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. καταγράφουν άνοδο στις τελευταίες δημοσκοπησεις και επανέρχεται η εσωτερική ηρεμία, έτσι ο ίδιος δεν έχει λόγο να αλλάξει την ατζέντα. «Εκτός εάν άλλοι θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα» σημείωσε με νόημα.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι εξαπατά το λαό, ισχυριζόμενη ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Πάμε ολοταχώς για νέα μνημόνια και νέα μέτρα» εκτίμησε.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: