10.11.14

Αίγιο: Ζητεί να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος...

Να κηρυχθεί ο Δήμος Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να χαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτος, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με...
ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην έκτακτη συνεδρίασή του το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, στον απόηχο της σεισμικής δόνησης των 4,9 R, του απογεύματος της Παρασκευής.


Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος τόνισε:

“Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την σεισμική δραστηριότητα της 7ης Νοεμβρίου 2014, σε μία πρώτη εκτίμηση από τις επιτροπές αυτοψίας εντοπίζονται σε ιδιωτικά κτίρια (οικίες και οικοσυσκευές), σε καταστήματα, δημοτικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς σταθμούς, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, δρόμους και υποδομές, σε κοιμητήρια, στα δίκτυα ύδρευσης, στα δίκτυα άρδευσης, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, στην αγροτική και την δημοτική οδοποιία.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση θα κοινοποιηθεί τόσο στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, όσο και στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και στο αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να εκδοθούν οι ανάλογες αποφάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξάλλου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος θα είναι παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ώστε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση που θα “ενισχύσει” το αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας. Γίνεται αντιληπτό, εξάλλου, πως αν το αίτημα γίνει δεκτό, θα ανακουφιστούν πολλά νοικοκυριά από τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών τους.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταγραφή:

Α. Στην Δημοτική Ενότητα Αιγίου: Η δημοτική κοινότητα Αιγίου και οι τοπικές κοινότητες Βαλιμιτίκων, Δαφνών, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Κούμαρη, Κουνινάς, Μαυρικίου, Μελισσίων, Παρασκευής, Πτέρης, Σελινούντος, Τεμένης, Χατζή.
Β. Στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας: Η δημοτική κοινότητα Ροδοδάφνης και οι τοπικές κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Άλσους, Βερίνου, Γκραίκα, Γρηγόρη, Δημητρόπουλου, Δουκαναιίκων, Κρήνης Αιγιαλείας, Λάκκας, Λόγγου, Μάγειρα, Μυρόβρυση, Νεραντζιών, Σελιανιτίκων, Τούμπας.
Γ. Στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού: Η δημοτική κοινότητα Διακοπτού και οι τοπικές κοινότητες Άνω Διακοπτού, Ελαιώνος, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Καθολικού, Κερύνειας, Μαμουσιάς, Νικολαιίκων, Ριζομύλου, Ροδίας, Τραπέζης.
Δ. Στην Δημοτική Ενότητα Ακράτας: οι τοπικές κοινότητες Ακράτας, Αγίας Βαρβάρας, Αμπέλου, Βαλιμής, Βούτσιμου, Ζαρούχλης, Καλαμιά, Κραθίου, Μεσορρουγίου, Παραλίας Πλατάνου, Περιστέρας, Πλατάνου, Ποροβίτσης, Συλιβαινιώτικων.
Ε. Στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρας: οι τοπικές κοινότητες Αιγείρας, Αιγών, Αμπελοκήπων, Βελάς, Εξοχής, Μοναστηρίου, Οάσεως, Περιθωρίου, Σελιάνας, Συνεβρού, Χρυσανθίου.
ΣΤ. Στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού: οι τοπικές κοινότητες Καμαρών, Αρραβωνίτσης, Δαμακινίου, Ζήριας, Νέου Ερινεού, Σαλμενίκου."...
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: