6.11.14

Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης...

Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης"Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος ο γερμανικός λαός, είναι το Γ’ Ράιχ. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με...
το Γ΄Ραιχ. Ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης", ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανίδα, Γκάμπι Τσίμερ, με θέμα: "Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν".

"Δεν θέλουμε να μας ζητάνε συγνώμη οι γερμανοί πολίτες. Και όταν ακούω επίσημους Γερμανούς να ζητούν συγνώμη, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ’Ράιχ. Ζητάμε μόνο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης", επεσήμανε ο κ. Γλέζος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι "πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό, πολιτισμικό και πολιτικό" και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει εξοφλήσει τις οφειλές της προς όλα τα κράτη και "εξαιρεί την Ελλάδα".

«Μας εκδικούνται οι γερμανικές κυβερνήσεις γιατί ανατρέψαμε όλα τα σχέδια του Χίτλερ και συμβάλαμε ώστε η Γερμανία να μην έχει ναζιστικό καθεστώς; Για ποιο λόγο το μίσος προς της Ελλάδα;», συμπλήρωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Στη συνέχεια, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει δηλώσει  ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων "θεωρείται λήξαν".

"Η δική μου απάντηση", είπε ο κ. Γλέζος, "είναι, αφού θεωρείται λήξαν, υπήρχε θέμα και έχει λήξει. Έχω ρωτήσει τον κ. Σόιμπλε πότε και πως έληξε και δεν μου έχει απαντήσει".

"Ο Σόιμπλε λέει να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον. Γιατί η γερμανική κυβέρνηση αποζημίωσε τους απογόνους τους Εβραίους και τους συνταξιοδοτεί; Στον αιώνα τον άπαντα, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, τα τρισέγγονα των Εβραίων θα συνταξιοδοτούνται. Αυτό αγαπητέ Σόιμπλε είναι παρελθόν ή μέλλον;", τόνισε...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: