27.11.14

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των ΝΕ ΠΑΣΟΚ στη …ΔΗΠΑΡ...

ÐÁÓÏÊ ÐÏËÉÔÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕΘέση στη διαμάχη που βρίσκεται εν εξελίξει στο ΠΑΣΟΚ παίρνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Θεσπρωτία.

Με ανακοίνωσή της και μετά από...
χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, επαναφέρει την πρότασή της για ανάγκη άμεσης σύκγλησης Πολιτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τασσόμενη έτσι υπέρ της πρότασης Παπανδρέου.
Εκτιμώντας ότι απαιτείται μία Διακήρυξη για τη νέα εποχή ΠΑΣΟΚ και χτίσιμο εκ νέου της ταυτότητας του κινήματος, καθώς την έχασε στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, τα μέλη της οργάνωσης διαμηνύουν ότι δεν δέχονται το κίνημά τους ως συνιστώσα καμίας άλλης κίνησης. Ζητούν ενότητα στην κορυφή και …καλούν την πολιτική ηγεσία του κινήματος να δρομολογήσει διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας.

Τα «καμπανάκια» όμως για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν εξαντλούνται στο εσωτερικό της χώρας, όπου πληθαίνουν οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν πως δεν θα δώσουν το «παρών» στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αντίθετα, στην Χαριλάου Τρικούπη έφτασε επιστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καναδά, που ζητά και αυτή από την πλευρά της ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό συνέδριο του κόμματος, με προσυμφωνημένη θεματολογία και χρονοδιάγραμμα. Δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΔΗΠΑΡ και ζητά τήρηση του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, διεξαγωγή έκτακτου ανοιχτού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, εκλογή νέων οργάνων και εκλογή νέας ηγεσία από τη βάση. «Η σημερινή ηγεσία δεν νομιμοποιείται να κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό», λένε.
Τέλος και σε ότι αφορά τις προτιμήσεις, ατομικά, των στελεχών υπέρ της πρότασης Παπανδρέου τάχθηκε και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης λέγοντας ότι η "Δημοκρατική Παράταξη" δεν μπορεί να στηθεί χωρίς να έχει προϋπάρξει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε πως ο Γ. Μαγκριώτης δεν απουσιάζει από τις εσωκομματικές διαδικασίες της Χαριλάου Τρικούπη και μάλιστα πρόσφατα μίλησε στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου της ΔΗΠΑΡ...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: