18.11.14

Πανεπιστήμιο με σεκιουριτάδες και ηλεκτρονική ψηφοφορία...

"Θέλει στοργή και τόλμη" η δημοκρατική πολιτεία, σύμφωνα με την...
ανακοίνωση του ΕΚΠΑ υπό τον πρύτανη κ. Φορτσάκη και μάλιστα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. Ξεκινώντας με Μαρξ (!) και θέλοντας να τιμήσει την εξέγερση πέρασε αμέσως στο παρασύνθημα του «νόμου και της τάξης» για να περισώσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Με σεκιουριτάδες και ηλεκτρονική ψηφοφορία θα οργανώνεται από δω και πέρα το φοιτητικό κίνημα σύμφωνα με τη λογική του πρύτανη ενώ αποδίδει σε όσους συμμετέχουν ενεργά στις γενικές συνελεύσεις την ευθύνη για την παραλυσία των ΑΕΙ. Η συγκεκριμένη...
ανακοίνωση του ΕΚΠΑ πέρα από τον έκδηλο αυταρχισμό της αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι νέα πρυτανική αρχή στη διάρκεια της εξέγερσης του 1973 μάλλον...διάβαζε και δεν κατάλαβε τίποτα!

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών:

«Στον Μάρξ ανάγεται η περίφημη παρατήρηση ότι τα ιστορικά γεγονότα συμβαίνουν κάποτε σε πρώτη εκδοχή ως δράμα και σε δεύτερη ως φάρσα. Είναι αδύνατο να μη θυμηθεί κανείς αυτή τη σκέψη βιώνοντας τους τρέχοντες κλυδωνισμούς των σημερινών ελληνικών πανεπιστημίων. Το 1973 μια φοιτητική εξέγερση που έκανε το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου φρούριο ελευθερίας ενάντια σε μια στρατιωτική δικτατορία και τις προσχηματικές μεταλλάξεις της έγραψε ιστορία αντίστασης, ανθρωπιάς και υπευθυνότητας της σπουδάζουσας νεολαίας και όσων αγκάλιασαν την προσπάθειά της. Και σήμερα και πάντα αξίζει να θυμόμαστε εκείνα τα παιδιά που δεν συμβιβάσθηκαν κι οδήγησαν τον τόπο πίσω στη δημοκρατία με την παρέμβασή τους. Τα νιάτα συνέβαλαν τότε αποφασιστικά κι αναμφισβήτητα στην αποκατάσταση συνθηκών ελευθερίας και νομιμότητας στη χώρα μας, κι η ευγνωμοσύνη γι’ αυτό είναι σταθερή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: