20.11.14

Πλήρης στήριξη Φορτσάκη από τον Παπαμιμίκο ...



Στηρίζει την πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία ο γραμματέας της ΝΔ - Δηλώνει πως πρέπει να... παταχθούν οι ...
καταλήψεις

 Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ είπε: «Πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει σε όλα τα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι ό,τι πιο απλό και καταλληλότερο για την Ελλάδα σήμερα.  Ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εποπτεύουν τον χώρο, ώστε αν κάποιος παρανομεί, αν κάποιος προχωρεί σε παράνομες ενέργειες, αυτός να αντιμετωπίζει και τον νόμο».
Με αυτό τον τρόπο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στηρίζει -για ακόμη μία φορά- την στάση Φορτσάκη, τονίζοντας με σαφήνεια την σχέση του νυν πρύτανη του ΕΚΠΑ με την κυβερνητική γραμμή για τα πανεπιστήμια.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλη του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε μετ' επιτάσεως τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επικαλούμενος "περιστατικά βίας εντός του Πανεπιστημίου". Η ΟΝΝΕΔ, ακολουθώντας την σκληρή κομματική γραμμή Σαμαρά, ήδη από το 2011 είχε διατυπώσει τις απόψεις της ("νέα πρόταση Παιδείας") για το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η "Παιδεία 2020", λοιπόν, που έφερε στα πανεπιστήμια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο πρόλογος όσων εφαρμόστηκαν στα ιδρύματα έκτοτε: κατάργηση ασύλου, αστυνομική επέμβαση με απλή καταγγελία, ιδιωτική φύλαξη. Ο δε κ. Φορτσάκης μοιάζει να είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει ακριβώς την ίδια γραμμή.

Μάλιστα, ο κ. Παπαμιμίκος αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες αφού κανένας δεν δικαιούται να κλείνει τα πανεπιστήμια.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Όσο δεν είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τέτοια φαινόμενα, δυστυχώς θα βλέπουμε συνεχώς τέτοιες εικόνες. Η κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένη. Ή θα εφαρμοστεί ο νόμος ή θα συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε. Επειδή άκουσα το ρεπορτάζ σας ότι οι πρυτανικές Αρχές βάζουν θέμα καταλήψεων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για μένα δεν τίθεται κανένα θέμα καταλήψεων. Είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είτε με γενική συνέλευση, είτε όπως και να θέλει κάποιος, θέμα καταλήψεων δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κλείνει πανεπιστήμια, σχολεία, να κλείνει δημόσια κτίρια. Οπότε εδώ πέρα ας βάλουμε μια τελεία. Αν είμαστε αποφασισμένοι. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το ότι ο Θ. Φορτσάκης έχει ρόλο εντολοδόχου.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: