18.11.14

Ε. Λέκκας: "Μειώνεται η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό"...

ΗΧΗΤΙΚΟ...

Καθησυχαστικός για την σεισμική δραστηριότητα που συνεχίζεται στην περιοχή του βόρειου Ευβοϊκού, ο...
πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος  προτρέπει τους πολίτες να μην ανησυχούν.




  
Ο κ. Λέκκας σημειώνει πως παρακολουθείται η μετασεισμική δραστηριότητα και μειώνεται η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό. "Δεν ξέρουμε αν η μετασεισμική ακολουθία είναι η τελική απόσβεση ή θα έχουμε μακρόσυρτη διαδικασία, ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός από τα φαινόμενα".

Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε πως είναι ανεξάρτητη η σεισμική διέγερση με άλλες, όπως της Κεφαλλονιάς, που γίνονται σε όλη τη χώρα, αναφέροντας πως η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική δραστηριότητά της και τα ρήγματα, μεταξύ των οποίων και το ρήγμα της Αταλάντης.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν καταγραφές ζημιών στην ευρύτερη περιοχή του επικέντρου. 




Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Στις 02:54 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 29 χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας, με εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Στις 03:13 καταγράφηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγάλης έντασης (5,5 και 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ) και διάρκειας σημειώθηκαν στις 01:05 και 1:09 αντίστοιχα με επίκεντρο 80 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας. Ενώ σημειώθηκαν σε μόλις 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, αλλά και στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας. 
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ και το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδος ενημέρωσε πως και αυτό δεν έχει αναφορές για ζημιές...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: