6.11.14

Γλέζος: Ο Γερμανικός λαός θα πιέσει για τις αποζημιώσεις...

Γλέζος: Ο Γερμανικός λαός θα πιέσει για τις αποζημιώσεις
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με την Γερμανίδα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Σήμερα υπάρχει μια ...
γενική απεργία στο Βέλγιο και μου έλεγαν πολλοί εναντίον τους. Όχι. Χαιρετίζουμε την απεργία τους. Αγώνα κάνουμε κι εμείς. Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς του Βελγίου», είπε αρχικά ο κ. Γλέζος και συνέχισε:
«Η προσπάθειά μας στηρίζεται στην Ελληνογερμανική φιλία. Και η ευρωπαϊκή διάσταση που παίρνει είναι το δεύτερο. Ως τώρα, βράζαμε στο καζάνι μας στην Ελλάδα».
«Έχω μια περίεργη αντίληψη. Ότι το πρόβλημα, θα δοθεί από την πίεση του Γερμανικού λαού διότι επεκτείνεται και διευρύνεται όχι μόνο η Die Linke στην προσπάθειά της αλλά και η μεγάλη ομάδα αντιφασιστών που υπάρχει στο Αμβούργο και που έχει ονομάσει την πόλη, Αμβούργο – Δίστομο, καλώντας όλες τις γερμανικές πόλεις να χαρακτηριστούν με ένα από τα 100 ολοκαυτώματα της Ελλάδας. Αυτοί έρχονται κάθε 12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα και μαζί περικυκλώνουμε την Γερμανική Πρεσβεία και εκφράζουν την απαίτησή τους να εξοφληθεί αυτό το δάνειο».
«Υπάρχει ομόθυμη και εκφράστηκε σε κοινή σύσκεψη που έγινε, όπου εκεί όλοι συμφωνήσαμε για το πώς πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να φέρουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην ολομέλεια, στο Στρασβούργο».
«Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου, δεν πρόκειται για εκδίκηση. Όλη μας η προσπάθεια στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν είναι γι αυτά τα εγκλήματα υπεύθυνος ο Γερμανικός λαός. Είναι το Γ’ Ράιχ. Και γι αυτόν τον λόγο, επιτεύχθηκε να υπάρξει αυτή η κοινή επίθεση φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας προς τις ανυποχώρητες γερμανικές κυβερνήσεις», σημείωσε ακόμα ο κ. Γλέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: