6.11.14

Το μετα-μνημόνιο και το νέο χρηστικό λεξικό της κυβέρνησης ...


Η νέα συμφωνία με την τρόικα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο με τις αποσαφηνίσεις να αναμένονται από το σημερινό Eurogroup. Μια πρώτη ιδέα των όσων πρόκειται να συμβούν δίνουν...
πάντως ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης που κυκλοφορεί και ομολογεί προκαλώντας ρίγη στο Μαξίμου που επιθυμεί να παραμείνει το θέμα στη σφαίρα του αφηρημένου. Παράλληλα η κυβέρνηση ζηλεύοντας την Ακαδημία Αθηνών κυκλοφορεί το δικό της νέο χρηστικό λεξικό όπου το νέο μνημόνιο γίνεται νέα σχέση με τους δανειστές. Την ίδια ώρα, συγκρούεται με τους μαθητές οι οποίοι αποφασισμένοι δηλώνουν... «ως εδώ» και προχωρούν σήμερα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

«Παίζουν με τις λέξεις» είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας που σχολιάζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τους νέους όρους της τρόικας. «Το νέο δάνειο το λένε νέα πιστωτική γραμμή, την επιτήρηση, στήριξη και... «πίσω κάθισμα», τη συνέχιση τη προγράμματος, νέα σχέση, το νέο Μνημόνιο, υλοποίηση των συμφωνηθέντων» επισημαίνει η εφημερίδα.




«Καταπίνουν το νέο Μνημόνιο» γράφει η Αυγή που υποστηρίζει ότι σιγά – σιγά εμφανίζει η κυβέρνηση τη νέα συμφωνία καθώς «η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. «Στο τραπέζι ο σχεδιασμός της μετά μνημόνιο εποχής» είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει «πιστωτική γραμμή χωρίς νέο πρόγραμμα» ενώ η Ημερησία αναφέρεται στους όρους της «ενδιάμεσης λύσης» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αναβαθμισμένος θα είναι ο εποπτικός ρόλος της ΕΕ και επικουρικός του ΔΝΤ».




Την ίδια ώρα η Ημερησία κάνει λόγο και για «περίεργη διαρροή από τις Βρυξέλλες για τη βιωσιμότητα του χρέους» την οποία η Δημοκρατία σχολιάζει ως «τρικλοποδιά για το χρέος από την Κομισιόν» και η Ελευθεροτυπία ως «βόμβα Βρυξελλών για το χρέος: Δεν το ρυθμίζουμε».



Στα της Παιδείας. Καταλήψεις και συλλαλητήρια των μαθητών βρίσκονται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα. «Εξαφανίστε τες»... τις καταλήψεις είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που σχολιάζει: «Την κολοκυθιά παίζει η κυβέρνηση στις πλάτες των μαθητών. Εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης παραγγέλνει την εκκένωση των σχολείων από τους καταληψίες «με το καλό». Το υπουργείο λέει ότι οι εισαγγελείς αυτενεργούν. «Πέφτει» η μαθητική σελίδα στο facebook. Ο Ανδρέας Λοβέρδος «δείχνει» Μ. Σφακιανάκη και το τελευταίος διαψεύδει».


Η Καθημερινή από την πλευρά της «φορτώνει» τις καταλήψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Με κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ οι καταλήψεις» είναι ο τίτλος και η εφημερίδα σχολιάζει: «Μέσω τριών δηλώσεων σε μια ημέρα τους προσέφερε νομιμοποιητική βάση». Στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών το έτερο μεγάλο θέμα της Παιδείας. «Δραστική μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ» και «τροπολογία με την οποία τα Ιδρύματα θα καθορίζουν τον αριθμό τους έταξε ο Λοβέρδος». 

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: