12.11.14

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τον Σπυρόπουλο...

ΒΙΝΤΕΟ...
Παρότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε στο ΜΕΓΚΑ ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στον τρόπο περίθαλψης, και πως οι απόψεις του κ. Σπυρόπουλου είναι προσωπικές, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, διερωτόταν την ίδια ώρα στον ΣΚΑΙ αν...
θέλουμε να πηγαίνουν όλοι οι μετανάστες στα νοσοκομεία μας. Εν τω μεταξύ, το σύστημα παροχών υγείας αναμένεται να εξετάσει αναλυτικά το προσεχές διάστημα η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Η Task Force θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στη διασύνδεση της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς με το δημόσιο σύστημα παροχών.

Για περικοπές συντάξεων κάνουν λόγο, εν τω μεταξύ, νέα δημοσιεύματα παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των Nέων το 2015 έρχεται νέο ψαλίδι 10% σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις, ως αποτέλεσμα των ελλειμμάτων στα ταμεία σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Νέα μείωση, της τάξεως του 10%, αναμένεται να δουν το 2015 στις επικουρικές συντάξεις οι ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Όπως αναφέρει στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καποτάς η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις (πέραν του 5,2% που έγινε από 17/1/2014) θα είναι της τάξεως του 10%.

Δεν διαβάζω εφημερίδες για να ξέρω τι λένε, σχολίασε ο κ. Βρούτσης κι επέμεινε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις.


«Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο λιτό και κατηγορηματικό τρόπο γιατί πήρε διάσταση, και πολύ μεγάλη, η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ, που θέλω εκ προοιμίου να σας πω για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε, αλλά εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις. 


»Για την κυβέρνηση δεν τίθεται ούτε υπάρχει ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα. Αντίθετα, η κυβέρνηση δείχνοντας μια μεγάλη ευαισθησία κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας» τόνισε ο κ. Βρούτσης.


Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε τη δήλωση - «βόμβα», μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση χθες, Τρίτη.


Κληθείς να διευκρινίσει περαιτέρω το ζήτημα που έθεσε στην ομιλία του, ρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;»


«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;» απάντησε ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: