23.11.14

Ευτυχώς που ο Παρθενώνας δεν ήταν στο ΕΣΠΑ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής δεν λέει να βάλει λουκέτο με τίποτα», η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου δεν...
εντάσσονται πια στο ΕΣΠΑ, μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως, σε μια τέτοια περίοδο για την Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν «διακοσμητικά έργα», ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο, οι σιδηροδρομικοί άξονες και άλλα έργα εθνικής υποδομής.

Η πρώτη σκέψη που κάνω είναι πως ευτυχώς που η αρχαία Αθήνα δεν ανήκε σε καμία Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η Ακρόπολη δεν θα είχε δημιουργηθεί ποτέ.

Θα ζητούσε ο Περικλής να μπει στο ΕΣΠΑ ο Παρθενώνας και θα του έλεγαν οι Βρυξέλλες να φτιάξει πρώτα τον δρόμο για τον Μαραθώνα που είναι μέσα στις κοτρόνες και δεν μπορούν να περάσουν οι Πέρσες.

Ή μπορεί να έμπαινε στο ΕΣΠΑ το Ερέχθειο και να έμεναν έξω από το ΕΣΠΑ τα Προπύλαια και ο ναός της Απτέρου Νίκης. Ή μπορεί να έμπαιναν στο ΕΣΠΑ μόνο οι τρεις Καρυάτιδες.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι αρχαίοι Αθηναίοι κατάφεραν να φτιάξουν χωρίς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το θαύμα της Ακρόπολης και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν μπορούν να πεζοδρομήσουν μόνοι τους ούτε την Πανεπιστημίου.

Βέβαια, η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου είναι πιο δύσκολο έργο από τον Παρθενώνα. Δεν το συζητάω.

Πάντως, το πιο σημαντικό είναι να μπουν στο ΕΣΠΑ τα γήπεδα του ΠΑΟ και της ΑΕΚ...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: