26.11.14

Στους δρόμους οι γονείς του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου...

Στους δρόμους οι γονείς του δήμου Κορδελιού - ΕυόσμουΔιαμαρτυρία για το φλέγον θέμα της σχολικής στέγης και των υπολοίπων προβλημάτων της Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα η...
Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου "Αριστοτέλης" μαζί με την Ένωση Γονέων Ελευθερίου-Κορδελιού στην πλατεία Ευόσμου.

Mαζική ήταν η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και άλλων φορέων του δήμου.  Χαιρετισμό απύφθηναν, ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των  συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου "Αριστοτέλης", Αντωνία Καραπουλουτίδου τόνισε  πως είναι αδιανόητο για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας να συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα  και πάγιες ελλείψεις στην Παιδεία.

«Λέμε ΟΧΙ στις αίθουσες με γυψοσανίδες, στις αίθουσες σε υπόγεια, στις αίθουσες σε διαδρόμους, στις αίθουσες ΚΙΒΟ,  στις αίθουσες στα Γυμναστήρια! Δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος η οποία αριθμεί 18.500 μαθητές  να απαξιώνεται, να περιθωριοποιείται και να διεκδικεί το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες» δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ελευθερίου- Κορδελιού  Θανάσης Κοκονάς επισήμανε  πως πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής κοινότητας. Τόνισε πως:  «Οι μαθητές και οι γονείς διεκδικούν γνώση κι όχι απόγνωση. Θέλουν να μάθουν, θέλουν όμως και να ζήσουν. Οι γονείς αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε με πάνω από 3 δισ. ευρώ αμφιβόλου αξίας ιδιωτικές υπηρεσίες, για να συμπληρώσουμε τα ελλείμματα του δημόσιου σχολείου. Η οικογενειακή μας ζωή έχει εξαφανιστεί στην ανεργία ή στην καλύτερη στην εκ περιτροπής εργασία  και στο πηγαινέλα στα φροντιστήρια, στις ξένες γλώσσες, στα αθλητικά κέντρα».

Την πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε ο δήμαρχος .

«Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο Δήμος μας χρειάζεται νέα σχολεία. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι εσχάτων το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για μια αξιοπρεπή Δημόσια Εκπαίδευση για την πολυπληθή και αδικημένη μαθητική μας κοινότητα» τόνισε ο κ. Σούλας.

Οι γονείς υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο  θα σταλεί σε όλους τους αρμοδίους...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: