1.11.14

"Αισθάνθηκα ντροπή που πήγα στην ΟΝΝΕΔ"...


Αποκαλυπτική δήλωση του Μάνου Χατζιδάκι...
Μία σπάνια δήλωση του Μάνου Χατζιδάκι σχετικά με την επιλογή του να παίξει σε συναυλία του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του 1980, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 
Στις ...
δηλώσεις του διάσημου συνθέτη στο SR και στον Νίκο Σερβετά, το καλοκαίρι του 1985, ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε μία σύγκριση ανάμεσα στο φεστιβάλ του ΚΚΕ Εσωτερικού και σε αυτό της ΟΝΝΕΔ, στα οποία κλήθηκε να παίξει. 
Ωστόσο, αποκάλυψε ότι από το φεστιβάλ της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να φύγει μόλις μετά από 20 λεπτά, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία του ως μία ντροπή που δεν είχε ξανανιώσει στη ζωή του.

"Πριν δύο χρόνια με είχαν παρακαλέσει τα παιδιά του Ρήγα Φεραίου να παίξω στο Φεστιβάλ τους. Η νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού είναι η πιο συμπαθής νεολαία μέχρι σήμερα στον τόπο μας, διότι είναι πάρα πολύ απομακρυνσμένη από την εξουσία και δεν έχει φθαρεί καθόλου, δεν έχει καμία προοπτική εξουσίας. Συνεπώς, η ένταξη αυτών των παιδιών στο ΚΚΕ Εσωτερικού είναι γνήσια, από τη στιγμή που δεν έχει βλέψεις εξουσίας ή ωφελημάτων. Έκανα, λοιπόν, μία συναυλία στο ΚΚΕ Εσωτερικού και ήταν περίφημη η επαφή μου με αυτό το κοινό, είχα πραγματικά άριστες εντυπώσεις. Για να μην θεωρηθώ όμως μονομερής ότι ευνόησα τα παιδιά του Ρήγα Φεραίου, δέχτηκα και την πρόσκληση της ΟΝΝΕΔ, διότι ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Έτσι, πήγα και στο δικό τους Φεστιβάλ. Έφυγα σε είκοσι λεπτά, κακήν κακώς. Είχα το αίσθημα ότι έπαιξα σε ένα αναψυκτήριο, όχι σε συναυλία, τέτοια ντροπή δεν είχα ξανανιώσει στη ζωή μου", εξηγούσε ο Μάνος Χατζιδάκις για τα πρώτα χρόνια της ΟΝΝΕΔ...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: