7.11.14

Β. Κατριβάνου: Μας αρνήθηκαν να δούμε τους θαλάμους...

 
Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες (06/11) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αναφέρθηκε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κατριβάνου.
«Ενα χρόνο τώρα...

απασχολεί το τι γίνεται στις φυλακές, αλλά ειδικότερα στο νοσοκομείο φυλακών που ουσιαστικά είναι ένας χώρος που μπαίνουν οι άνθρωποι άρρωστοι και γίνονται πιο άρρωστοι, νοσούν ακόμη περισσότερο. Και με βάση τις καταγγελίες των δύο τελευταίων εβδομάδων προσπαθήσαμε να πάμε χθες ένα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάσο Κουράκη και τον Κώστα Ζαχαριά, να δούμε τι λένε οι ίδιοι άνθρωποι, να δούμε πως είναι οι συνθήκες. Είναι η πέμπτη φορά που πάμε», είπε χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα των ασθενών του "κολαστηρίου" μέσα από τη Realnews
Και πρόσθεσε: «Είχαμε το εξής πρόβλημα, υπήρχε ένα διαδικαστικό θέμα σε σχέση με τα χαρτιά που υποβάλλεις για να μπεις. Κι έτσι μας αρνήθηκε το υπουργείο και η διεύθυνση των φυλακών να δούμε τους θαλάμους, να πάμε να επισκεφθούμε τους θαλάμους. Ειδικά ο κ. Κουράκης και εγώ ανήκουμε και στην Ειδική Επιτροπή του σωφρονιστικού όπου έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε ανά πάσα στιγμή σε φυλακές για να δούμε, για να κάνουμε μία έρευνα πως είναι οι συνθήκες κλπ. Είναι αδιανόητο το ξέρω. Να πούμε ότι ο υπουργός που πήγε χθες όπως μάθαμε δεν είδε τους θαλάμους κι αυτό με δικιά του επιλογή, καθώς και ο υφυπουργός υγείας. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είδε. Διότι, την ενημέρωση μπορεί να την έχει κανείς και από έγγραφα και τη διευθύντρια που θα πάει στο γραφείο του υπουργού κ.λπ. Το θέμα είναι πραγματικά να δεις αυτή την άθλια εικόνα των θαλάμων».

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το «κολαστήριο» του Κορυδαλλού
Σύμφωνα με όσα είπε η κα. Κατριβάνου την επόμενη εβδομάδα: «όπως έχουμε δεσμευτεί θα πραγματοποιήσουμε και νέα επίσκεψη» και συνέχισε: «Θέλω να συμπληρώσω πάντως ότι παρά τις φορές που έχουμε πάει, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ότι έχει γίνει από την ειδική εισηγήτρια του συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα υγείας, ο υπουργός έχει δεσμευτεί εδώ και ένα χρόνο για τα ίδια ακριβώς πράγματα που δεσμεύτηκε και χθες και τα οποία δεν έχει υλοποιήσει. Δηλαδή, την μεταφορά των ασθενών σε μία νέα πτέρυγα στις γυναίκειες φυλακές Κορυδαλλού και το να προσλάβει 5 γιατρούς. Αυτό μας το λέει ένα χρόνο τώρα και δεν το έχει κάνει. Και το επισημαίνω γιατί πραγματικά δεν μπορεί αυτό το αναρρωτήριο που οι άνθρωποι υποφέρουν εκεί μέσα δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: