4.11.14

Προς αναβολή η δίκη Παπαγεωργόπουλου...

Προς αναβολή η δίκη Παπαγεωργόπουλου για το «ξέπλυμα»Για σήμερα έχει προσδιοριστεί η δίκη για τη νομιμοποίηση εσόδων από τις...
ενέργειες που βαρύνουν τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη νομιμοποίηση 259.791 ευρώ που κατείχε σε κοινό λογαριασμό με τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, στην Τράπεζα Κύπρου, από το 1999 έως το 2006.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου αναμένεται να ζητήσουν αναβολή επειδή δεν κατέστη αμετάκλητη η κύρια πράξη- της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ για την οποία ο Β. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε με 12ετή κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον περασμένο Απρίλιο. Όταν καθαρογραφεί η απόφαση, η υπεράσπιση του σκοπεύει να υποβάλει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Επιπλέον, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, για την αναβολή της δίκης, μπορούν να επικαλεστούν και την καρδιακή ασθένεια του κατηγορούμενου, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση αγγειοπλαστικής και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Πάντως, μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, ο κ.Παπαγεωργόπουλος επιμένει να δηλώνει αθώος.

Στο μεταξύ, σε δύο εβδομάδες προσδιορίστηκε να εκδικαστεί και η υπόθεση με την «παγία προκαταβολή» του δήμου Θεσσαλονίκης – του ειδικού λογαριασμού για την κάλυψη καθημερινών εξόδων που παρουσίασε έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά κατηγορούνται 17 στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: