23.11.14

Ν. Σκουλάς: Ο Παπανδρέου δεν τσίμπησε στις μεθοδεύσεις Βενιζέλου-Σημίτη...

skoulas_nikos02_big 
Δήλωση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σκουλά*, με αφορμή την επιστολή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου:
Αγαπητοί μου σύντροφοι και συντρόφισσες,
Εν όψει των ραγδαίων...
και, προφανώς, δυσμενών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα, μερικοί από σας, στενοί φίλοι και διαχρονικοί σύντροφοι, μου ζήτησαν να εκφράσω την άποψή μου και, αν μπορώ, να ερμηνεύσω τις προθέσεις και τις τοποθετήσεις του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν ομιλώ, βεβαίως, εκ μέρους του γιατί κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να το κάνει αυτό.
Ακούει πολλούς από μας αλλά δεν μιλάει.
Προτιμά να εκφράζει ό,τι έχει ή πρέπει να πει σε δημόσιες ομιλίες ή σε γραπτές δηλώσεις.
Είχε πιεστεί να ξεκαθαρίσει αν η παρουσία του θα είναι εντός Ελλάδος ή στο εξωτερικό.
Φαίνεται θα είναι και έξω (μέσω της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) αλλά κυρίως μέσα.
Δεν γνωρίζω αν είναι στις προθέσεις του να επανέλθει ως αρχηγός κόμματος μεσοπρόθεσμα.
Έχει όμως δηλώσει σε τρεις τουλάχιστον εκδηλώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, ότι «θα είναι παρών και θα παρεμβαίνει».
Δεν δυσκολεύομαι να συμπεράνω ότι είναι αντίθετος με τις μηχανεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις ενέργειές του για Συνέδριο «Δημοκρατικής Παράταξης», την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και την υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ. Δηλώνει, εξάλλου, ξεκάθαρα ο Γιώργος Παπανδρέου ότι «δεν θα συμβάλει στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ».
Η προχθεσινή μάλιστα προσπάθεια του Βενιζέλου (σε αγαστή σύμπνοια με τον Σημίτη, έναν άλλο εξίσου συντηρητικό πολιτικό) προσκαλώντας τον, δήθεν, ως Υπουργός Εξωτερικών για να τον ενημερώσει για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ως έναν τέως Υπουργό Εξωτερικών , ενώ το μενού ήταν «συσπείρωση στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης (αλλά όχι του ΠΑΣΟΚ)», ήταν το έναυσμα για την επιστολή..
Ο Γιώργος «δεν τσίμπησε».

*Ο Νίκος Σκουλάς κατά την διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε εκπρόσωπος του ΠΑΚ στον Καναδά, διεθνής συντονιστής των φίλων του ΠΑΚ, μέλος και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και μετά την μεταπολίτευση ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: