21.11.14

Πολυτεχνείο και Φορτσάκης...

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, με το κλείσιμο του Πανεπιστήμιου και την περιφρούρησή του από τα  ΜΑΤ, τα οποία...
ΜΑΤ προληπτικά κάλεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, μετά και το αναίτιο χτύπημα της φοιτητικής διαδήλωσης στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, οι συνειρμοί γίνονται αυτόματα.

Αν σε παιδιά του γυμνάσιου δείξεις τις γνωστές φωτογραφίες του ‘73, και μετά τις  εικόνες της καταστολής από τα ΜΑΤ, τις  εικόνες της ίδιας...
της κυβερνητικής τηλεόρασης, δεν θα αναρωτηθούν για την ομοιότητα. Η συνάφεια είναι προφανής.

Βία ενάντια σε όσους διαφωνούν και δηλώνουν την αντίθεση τους, και μάλιστα προληπτικά, διότι θα κάνουν κατάληψη, θα γίνουν καταστροφές, θα σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία, θα προπηλακίσουν τον πρύτανη. Πριν λοιπόν συμβούν όλα αυτά τα τρομερά και απαράδεκτα, ο πρύτανης καλεί την αστυνομία, προπηλακίζει τους φοιτητές, σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Διότι είναι  άλλο η βία να εφαρμόζεται από τις αρχές ,και τους σεβαστούς δασκάλους. Είναι βία δικαιολογημένη και απαραίτητη για την σταθερότητα της χώρας. Ώστε να μπορεί να συνεχίσει το πανεπιστήμιο να υπολειτουργεί , να υποχρηματοδοτείται, να υποβαθμίζεται σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο όραμα.

Και  οι αντιδράσεις των φοιτητών, των διοικητικών, των απολυμένων, θα παταχθούν εν τη γενέσει. Πριν γίνουν βίαιες και ανεξέλεγκτες. Δεν θα άφηνε ο πρύτανης τους φοιτητές να αλωνίζουν 3-4 μέρες, όπως το Νοέμβρη του 73.

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη.

Μόνο που καμιά φορά όταν δεν έχεις και τανκς και στρατό ,και έχεις και λίγη ακόμα δημοκρατία ,δεν μπορείς να το διαλύσεις το κίνημα αντίδρασης, και να τους βάλεις όλους φυλακή. Μπορεί και να το μεγαλώσεις, και να το κάνεις πιο ισχυρό, να το δικαιώσεις και στο τέλος να βρεθείς και εκτεθειμένος από πάνω.

Και να σου μείνει μόνο ο τίτλος του πρύτανη των ΜΑΤ...
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: