20.11.14

Συσπείρωση θέλει τώρα ο Βενιζέλος…




 Σήμερα η συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, αύριο με τον Κ. Σημίτη...
Κινήσεις συσπείρωσης στο εσωτερικό του κόμματός του επιχειρεί τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών και τις ενστάσεις στο «πράσινο» στρατόπεδο γύρω από το εγχείρημα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης να μην έχουν...
καμφθεί.
Μετά από ένα διάστημα μηνών με «φιλολαϊκές» ενστάσεις στα κυβερνητικά νομοσχέδια, και «κόκκινες γραμμές» εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, που κορυφώθηκε με το τελευταίο διήμερο «εμφυλιοπολεμικού» κλίματος στην κυβέρνηση και τις εκατέρωθεν «βαριές κουβέντες» εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τώρα σε ενότητα το κόμμα του, ενόψει εκλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρεί να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, με τους οποίους και συναντάται διαδοχικά, σήμερα και αύριο.
Με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου το βράδυ της Τρίτης, ζητώντας του να συναντηθούν.
Ο πρώην πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόσκληση και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφενός για την διαπραγμάτευση με την τρόικα, την πορεία της Οικονομίας και της χώρας και την «επόμενη μέρα» μετά το μνημόνιο, αφετέρου για τα εθνικά θέματα αλλά και την πορεία του Κινήματος.
Οι «επιθέσεις φιλίας» προς τον Γιώργο Παπανδρέου άλλωστε, έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες, με κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να υπερθεματίζουν της αναγκαιότητας συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά και να βρίσκουν σημεία ταύτισης στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού για το έργο που έχει διατελέσει και την στάση που πρέπει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ που «γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα» και όχι το αντίστροφο.
Η συνάντηση πάντως, θα γίνει υπό τη σκιά της συνεδρίασης της Γραμματείας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, μιάμιση ώρα αργότερα…
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αύριο στις έντεκα το πρωί στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ενώ το προηγούμενο διάστημα ο κ.Σημίτης εμφανιζόταν περίπου ως ο άνθρωπος «πίσω από την Κίνηση των 58» και εκείνος που έδινε τις «ευλογίες» του για την «Ελιά», εσχάτως είχε κρατήσει αποστάσεις, με μόνη εξαίρεση την παρουσία του στην επέτειο 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: