6.11.14

Μα, ποιος είναι ο κ. Στύλιος;...

στυλιος2Ίσως, οι ψηφοφόροι του στην Άρτα να τον ήξεραν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, είναι γεγονός, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, έμαθαν  την...
ύπαρξη του Γιώργου Στύλιου, σήμερα, παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή.

Μία από τις πλέον σύντομες θητείες σε υπουργικό αξίωμα είχε ο τέως υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, μετά την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου.

Κατάφερε να πετύχει την αποπομπή του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μόλις δύο μήνες και τέσσερις ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Την αφορμή έδωσαν, οι απίστευτες δηλώσεις του σήμερα, από το βήμα της Βουλής.

Ποιος είναι όμως  ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος;

Βουλευτής από το 2012, ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα ορεινά χωριά της Άρτας και ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο της Άρτας, όπου συμμετείχε ενεργά στα μαθητικά δρώμενα.

Το 1989, εισήχθηκε στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού, μέλος του Πρυτανικού συμβουλίου της συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994).

Παράλληλα με τις σπουδές του, έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπος της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΦΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994). Το χρονικό διάστημα 1996-2004, ο Γιώργος Στύλιος ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου με ειδίκευση «Πληροφοριακά Συστήματα και Τεχνολογία» το χρονικό διάστημα 2001-2002.

Με την επιστροφή του στην Άρτα εργάσθηκε στο τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου ως καθηγητής και ως στέλεχος του ΤΕΙ για θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης Ελληνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

To 2006, εκλέχτηκε καθηγητής εφαρμογών στη τμήμα Εφαρμογές Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και είναι Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το Σεπτέμβριο 2008 έως το 2011 ήταν προϊστάμενος στο ίδιο τμήμα και είχε αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία και δεύτερου τμήματος.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά το Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Πάντως, ο Γιώργος Στύλιος, θα μείνει ως υφυπουργός Παι...βίας...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: