2.11.14

Αναστασιάδης: Απομακρύνεται η επανάληψη των συνομιλιών ...




Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διεμήνυσε με σαφέστατο τρόπο προς πάσα κατεύθυνση, ότι αποκλείεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία στην ουσία θα αποδέχεται την...
αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Παράλληλα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, για συνέχιση της τουρκικής προκλητικής επέμβασης στην κυπριακή ΑΟΖ, απομακρύνεται περαιτέρω η ελπίδα για επανάληψη των συνομιλιών και επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, σύντομα.
Σε ομιλία που ανέγνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σε εκδήλωση στην Χλώρακα, για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την άφιξη του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό το ειλικρινές μήνυμα οφείλουν να το συλλάβουν, τόσο όσοι έχουν πεισθεί για τις δήθεν καλές προθέσεις της Τουρκίας, όσο και η ίδια η Άγκυρα.
Υπέδειξε ότι η τουρκική ηγεσία αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της, όταν επικαλείται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιστρατεύοντας τις παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με ένα ψευδοκράτος, το οποίο η ίδια δημιούργησε και ελέγχει απόλυτα.
Δεν χρειαζόμαστε, είπε, την υπόδειξη της Τουρκίας για να δεχτούμε πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, τονίζοντας ωστόσο ότι, δεν μπορεί να απαιτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία να απεμπολεί κυριαρχικά της δικαιώματα.
Εξάλλου, σε ομιλία στα αποκαλυπτήρια της προτομής αγωνιστή της Εόκα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κανένας δεν έχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Όλοι, πρόσθεσε, έχουμε κοινό στόχο τη βιώσιμη λύση που θα οδηγεί σε απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού. Αποτελεί χρέος και οφειλή, τόνισε, προς όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και προς τις μέλλουσες γενεές, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία.
Είναι επιτέλους η ώρα, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να αποτιμήσουμε με αντικειμενικότητα το παρελθόν και ενωμένοι να κοιτάξουμε το μέλλον, να προχωρήσουμε μπροστά, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: