11.11.14

Στο εδώλιο ο Τομπούλογλου...

...για τις μίζες των 25.000 ευρώ...


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου για την...
υπόθεση της «μίζας» των 25.000 ευρώ που πιάστηκε να βάζει στην τσέπη πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ’ αριθμ. 1940/2014 βούλευμα του παραπέμπει σε δίκη τον Χάρη Τομπούλογλου και τους φερόμενους ως συνεργούς του Στέφανο Μιχαλάκο και Χρήστο Τριανταφύλλου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία (κατά περίπτωση).
Παραμονή Χριστουγέννων του 2013 είχε προκληθεί σάλος από το περιβόητο βίντεο.

Κρυφή κάμερα είχε καταγράψει τον Χάρη Τομπούλογλου να παίρνει φάκελο με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με την κατηγορία ως διοικητής του Παίδων ο κατηγορούμενος είχε απαιτήσει τα χρήματα από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να μην «μπλοκάρει» τη σύμβαση της με το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας, όμως, προχώρησαν σε καταγγελία στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να «στηθεί» και να καταγραφεί η συναλλαγή σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσο Γκιάτη ο οποίος έδωσε και τα χρήματα.

Το θέμα προκάλεσε και πολιτικές αναταράξεις με τη Ν.Δ. να προχωρά στη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά», καθώς όπως έκριναν το βίντεο- ντοκουμέντο δεν χωρούσε αμφισβήτηση.

Ο Χάρης Τομπούλογλου από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες μιλώντας για «σκευωρία».

«Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη», υποστήριξε στην απολογία του.

Εκτός από το βίντεο όμως και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που υπάρχουν στη δικογραφία οδήγησαν στην παραπομπή του. Και αυτό γιατί φέρεται να λέει: «Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου, Μιχαλάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: