12.11.14

Στης Καταλίνας την πράσινη ράχη...

Η Catalina είναι ένα μικρό νησί στην Καραϊβική το οποίο ανήκει στη Δομινικανή Δημοκρατία και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην ηπειρωτική χώρα. Είναι ακατοίκητο, αλλά...
θεωρείται πέρασμα για σκάφη και κρουαζιερόπλοια με πλουσίους που γνωρίζουν μια χώρα με ζεστά νερά, όμορφα κορίτσια και χαμηλούς φόρους.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τίμησε το νησί αυτό, δίνοντας το όνομά του στην offshore εταιρία που διατηρεί με τον γιο του εκεί μακριά. Όχι, οι Καρατζαφέρης και υιός δεν έδωσαν στην εταιρία τους όνομα ενός ελληνικού νησιού. Δεν την είπαν, ας πούμε, Kastelorizo - δικαιολογημένα γιατί θα τους μπέρδευαν με τα εστιατόρια.

Έχουμε, όμως, τόσα νησιά, όσα τα αστέρια στον ουρανό. Μπορούσαν να την πουν Limnos, Samos, Agathonissi. Δεν το έκαναν. Αυτό θα μπορούσε να τους τιμά καθώς υποδηλώνει αντίθεση στο στείρο σωβινισμό.

Όμως ο πρόεδρος Γιώργος αρθρώνει λόγο πατριωτικό. Είχε φτάσει το Βυζάντιο στην Καταλίνα; Δεν νομίζω. Ούτε ο Νέαρχος, ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που γνωρίσαμε όλοι με καθυστέρηση δύο χιλιάδων ετών...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Γιαννακίδη πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: