4.11.14

Απέρριψε πρόωρες, επιμένει στην πόλωση...

samaras-papouliasΗ κυβέρνηση έκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την...
πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για την επόμενη φάση του προγράμματος.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή το οποίο δεν θέλει, απεύχεται ο ελληνικός λαός κι εκείνο το οποίο φοβούνται οι ξένες αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Ελληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διανύσαμε πολύ δρόμο, πάρα πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Η κυβέρνηση αναμένει ότι το χαρτί της πόλωσης θα επιδράσει θετικά στον τελευταίο γύρο των συνομιλιών με την τρόικα και κυρίως στη φάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε.

Ωστόσο, οι κυβερνητικές προσδοκίες για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης και πακέτο τη διευθέτηση του χρέους, έχουν υποχωρήσει δραματικά.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση επιδιώκει οι συζητήσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup, που αρχίζει την Πέμπτη, και στη σύνοδο κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου να πάρει την πολιτική υπόσχεση ελάφρυνσης του χρέους...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: