25.11.14

Υπόθεση Καρατζαφερη, με μουσική υπόκρουση "Γκουανταναμέρα"...

Ο Ντερμπεντέρης με εμφανή σκωπτική διάθεση έδειχνε στον χάρτη την εδρα των offshore εταιριών του Καρατζαφέρη, έχοντας μουσικό χαλί το "Γκουανταναμέρα" .
Ο Αδωνις είπε, πως, για εναν πολιτικό είναι ηθική απαξία να...
κατέχει offshore, για τις οποίες, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, δεν είχε ιδεα. Πρόσθεσε ομως, πως, ο Καρατζαφέρης ήταν πάντα ενας πλούσιος άνθρωπος.
Ο δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος, μετέφερε δήλωση των επιχειρηματιών Τσάτσου- Κομνόπουλου, οι οποίοι μετέφεραν στην offshore "Catalina" του Καρατζαφερη ενα 1.600.000 ευρώ. 
Οπως είπε, πρώτον τα λεφτά αυτά δεν μπορούν να συνδεθούν με μίζες για την αγορά των ελικοπτέρων Puma, καθώς αυτή εγινε  το 2000 και η μεταφορά των χρηματων 7 και 8 χρονια αργοτερα (2007 και 2008).
Και δευτερον, πως, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, τα λεφτα αυτά τους τα έδωσε ο Καρατζαφέρης, γιατί ήθελε να τα μεταφέρει στο Λονδίνο, χωρίς να χρησιμοποιήσει το τραπεζικό σύστημα. Υποστηρίζουν λοιπόν, πως, τον διευκόλυναν και μετέφεραν τα χρήματα στις offshore εταιρίες του προέδρου του ΛΑΟΣ. 
Η συμμετοχή σε offshore εταιρίες, οπως επίσης ειπώθηκε, μέχρι το 2009, δεν ήταν για τους πολιτικούς, ποινικό αδίκημα , γι' αυτό και τον επόμενο χρόνο, το 2010, ο Καρατζαφέρης πέρασε την "Catalina" στα χέρια της αδελφής του (που πάντως, θεωρείται "παρένθετο πρόσωπο" και δεν τον απαλλάσσει της ευθύνης)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: