12.11.14

“Νέα αλλαγή στο ασφαλιστικό θα είναι αιτία πολέμου”...

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων ΑθηνώνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών:

Πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εφησυχασμό, είναι σίγουρο ότι...
το επόμενο διάστημα θα ξανανοίξουν το θέμα του ασφαλιστικού, με στόχο το γκρέμισμα όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει για τους ασφαλισμένους.
Μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, διοικητή του ΙΚΑ, στο ετήσιο συνέδριο για την «απασχόληση και την ασφάλιση» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Εκεί ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις αξιώσεις του ΣΕΒ. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών Υγείας;». Συνεχίζοντας διερωτήθηκε αν θα πρέπει ο ασφαλισμένος των 50 ενσήμων να έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτόν των 300. Δηλαδή οι υπεύθυνοι για τις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων και υποαπασχολούμενων, «αναρωτιούνται» για την ανάγκη πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης για όλους τους ασφαλισμένους.
Στην πραγματικότητα πίσω από τέτοιες «ιδέες» που προστίθενται στις μεγάλες περικοπές που έχουν επιβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, κρύβονται τα λεγόμενα «ιδωτικοοικονομικά κριτήρια» στην κάλυψη των ασφαλισμένων, από τα ασφαλιστικά ταμεία. Θέλουν δηλαδή να «αγοράζουμε» υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με τα ένσημα που έχουμε καταβάλλει σε ετήσια βάση, βάζοντας από το παράθυρο την λογική των ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων Υγείας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια παραπέρα ανατροπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να αποτελέσει για όλους αιτία πολέμου! Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν «χτιστεί» με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Διεκδικούμε ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να πληρώσει το Κράτος και το Κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα Ταμεία αφού είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την καταλήστευσή τους...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: