4.11.14

«Προσωπικές απόψεις» Δένδια...

 
...η ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά.
Υφυπουργός κατά πρώην υπουργού...
Υφυπουργός κατά πρώην υπουργού. «Προσωπικές απόψεις» του Νίκου Δένδια, χαρακτήρισε ο υφ. Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που...
όπως έγινε χθες γνωστό, επεξεργάστηκε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και άφησε πίσω του καθ’ οδόν προς το υπ. Άμυνας.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει διατυπωμένη ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα.

Την ίδια ώρα, στον ΑΝΤ1, ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας δήλωνε ότι τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια αποτελούν πλέον ζήτημα του νέου υπουργού Ανάπτυξης. «Είναι ζήτημα του νέου υπουργού αν θα κάνει δεκτή την πρότασή μου» ανέφερε ο νέος υπουργός Άμυνας. Χθες, Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για πάγωμα των δόσεων για το 30% του συνολικού δανείου για περίοδο 10 - 15 έτη, ενώ το υπόλοιπο του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά.

Σήμερα πάντως λίγο μετά τις δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου, ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ρ/σ Βήμα υποστήριξε ότι το σχέδιο που παρουσίασε τη Δευτέρα για τα «κόκκινα» στεγαστικά ήταν μια πρώτη πρόταση και όχι ρύθμιση. Δεν είπα ότι οι προτάσεις θα προωθηθούν στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προεργασία η οποία δεν είχε συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ και για την οποία ούτε η τρόικα έχει ενημερωθεί.

Επισήμανε ότι έχουν γίνει επαφές με δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και πως η προεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Υποστήριξε πάντως πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση, λέγοντας πως αποτελεί «βαθύτατα ηθική» λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν» τόνισε. «Αυτή είναι η πρόταση που θα κατέθετα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή, εάν είχα μείνει (σ.σ. στο υπουργείο Ανάπτυξης)» συμπλήρωσε.

Οι προτάσεις Δένδια φέρεται να προκάλεσαν δυσαρέσκεια και στις τραπεζικές διοικήσεις που τόνιζαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια δεν είναι 27 δισ. ευρώ όπως υποστηρίχθηκε χθες, αλλά περίπου 20 δισ. ευρώ ενώ εξέφραζαν φόβους ότι η πρόωρη ανακοίνωση της ρύθμισης θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες στο να αναβάλουν την καταβολή των δόσεων τους, εν αναμονή της ευνοϊκής διευθέτησης.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: