Προκλητικός ακόμη και απέναντι στην δικαιοσύνη ο Χρήστος Πάχτας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενάντια στην πρόεδρο του πρωτοδικείου Πειραιά, ζητώντας τον πειθαρχικό της έλεγχο για ...
την απόφαση του δικαστηρίου που τον χαρακτηρίζει "διαπλεκόμενο".
Σύμφωνα με το alterthess.gr ο Χρ. Πάχτας κατάθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας τον πειθαρχικό έλεγχο την πρόεδρο του πρωτοδικείου Πειραιά Σ. Φαρασοπούλου για την  3765/2014 απόφαση
Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη, δεν φαίνεται να συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία  κατά την μεταβίβαση των μεταλλείων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός επέτρεψε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας παράνομη κρατική ενίσχυση στην εταιρεία, κίνηση που στοιχειοθετεί την έννοια της "διαπλοκής" και σε πολιτικό επίπεδο του "σκανδάλου". Ο κ. Πάχτας θεωρεί ακόμη μεμπτό που η δικαστής ενέταξε στην απόφασή της τη φράση "από μεγάλο τμήμα της επιστημονικής κοινότητας διατυπώνονται σοβαρές ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η εκμετάλλευση των παραπάνω μεταλλείων».

Χωρίς αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης ο Χρ. Πάχτας ισχυρίζεται ότι η πρόεδρος του πρωτοδικείου Πειραιά «υπερέβη την δικαιοδοσία της όχι μόνο προχωρώντας στην αποδοχή αναπόδεικτων συκοφαντικών ισχυρισμών, αλλά κυρίως, και χωρίς να τηρήσει την αρχή της αμεροληψίας, παρεγνώρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αμετακλήτως έκρινε το ζήτημα του περιβάλλοντος και της προστασίας του σε σχέση με τις δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, αποδεχόμενη αυθαιρέτως την άποψη διάφορων άλλων εξωθεσμικών φορέων σε σχέση με την υπόθεση».

Να υπενθυμίσουμε ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που απορρίπτει την αγωγή του κ. Πάχτα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της ανοιχτής εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. (Δείτε αναλυτικά την υπόθεση εδώ). Ο Χρ. Πάχτας εκτός απο την μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του πρωτοδικείου έχει ασκήσει και έφεση κατά της εν λόγω απόφασης.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ν.Ε. του  ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την απόφαση του πρωτοδικείου τονίζει μεταξύ άλλων ότι "Με την δικαστική απόφαση, καταρρίπτονται όχι μόνο οι αναληθείς κατηγορίες του προς μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει και έκθετος για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της πώλησης των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" από το Ελληνικό Δημόσιο στην Εταιρία "Ελληνικός Χρυσός". Ένα σκάνδαλο που κάποια στιγμή, θα διερευνηθεί σε βάθος".Υπενθυμίζει στον πρώην δήμαρχο, "ό,τι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και το μεγάλο κίνημα των πολιτών μπορούν να πτοηθούν και να σταματήσουν να εναντιώνονται στην καταστροφική επέκταση των εξορύξεων στη Β.Α. Χαλκιδική" και του εύχεται "Περαστικά".  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Χρήστου Πάχτα, του Αστερίου, κατοίκου Αρναίας Χαλκιδικής

 Κατά

Της Δικαστού, Σοφίας Φαρασοπούλου, Πρωτοδίκου, που εξέδωσε την υπ' άριθμ. 3765/2014 (Ειδική Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

Αναφέρομαι  ενώπιον Σας κατά της εν λόγω Προέδρου η οποία δίκασε υπόθεση μου κατά του πολιτικού κόμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,  την οποία κατηγορώ για παράβαση  καθήκοντος και βαρειά αμέλεια κατά την εφαρμογή του νόμου στην εκδίκαση της εν λόγω υποθέσεως για τους κάτωθι λόγους:

1)   Ενώ γνώριζε και μνημονεύει απόφαση του ΣτΕ η οποία αποφάσισε αμετακλήτως – μετά από προσφυγή μερίδας πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής –  ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και η περιβαλλοντική μελέτη εξασφάλιζε την προστασία του περιβάλλοντος, η εν λόγω Πρόεδρος παραβίασε  το εν λόγω δεδικασμένο και το άρθρο 50  παρ.5 του νδ 170/1973 «περί του Συμβουλίου της Επικρατείας», σύμφωνα με το οποίο οι αποφάσεις της Ολομέλειας, καθώς και των τμημάτων, αποτελούν δεδικασμένο σε κάθε διαφορά ενώπιον πολιτικών δικαστηρίων ως προς το διοικητικής φύσεως ζήτημα που κρίθηκε με αυτές. (ΑΠ 765/80, ΑΠ 1117/76, Ολ ΑΠ 89/71).

Επομένως, η εν λόγω Πρόεδρος  απεφάνθη ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η εν λόγω απόφαση, αποδέχεται τις απόψεις κάποιων επιστημονικών φορέων, που δεν τους κατονομάζει για να καταλήξει παράνομα στο συμπέρασμα ότι δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγγέλλει ως διαπλεκόμενο, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας.

2)   Εντελώς αυθαίρετα και από πρόθεση ή τουλάχιστον βαρειά αμέλεια,  στις σκέψεις της απόφασης συμπεριλαμβάνεται και η διαπίστωση ότι δικαίως καταγγέλλομαι ως διαπλεκόμενος και συμμέτοχος στο  σκάνδαλο της μεταλλευτικής δραστηριότητας στον Δήμο Αριστοτέλη – Χαλκιδικής. Η ή εν  λόγω Πρόεδρος, προκειμένου να προστατεύσει το αντίδικο  κόμμα, αποδέχεται αυθαίρετα ότι η εκτόξευση εξυβριστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών στην επίδικη ανακοίνωση του πολιτικού κόμματος, χωρίς την παράθεση πραγματικών περιστατικών και αναφορά σε συγκεκριμένη υπόθεση, γίνεται τελικώς για την υπόθεση της εξόρυξης του χρυσού. Συνεπώς, η αναφερόμενη Πρόεδρος καθ' υπέρβασιν δικαιοδοσίας παρεμβαίνει στο αντικείμενο της δίκης και υπερασπίζεται μια θέση, η οποία ουδέποτε αναγράφηκε στην επίδικη συκοφαντική δημόσια ανακοίνωση  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

3)   Η εν λόγω Πρόεδρος προέβη σε αναπόδεικτους συκοφαντικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς τους οποίους συμπεριλαμβάνει στην απόφαση της, αποδίδοντας μου τις ιδιότητες  του διαπλεκόμενου και του συμμέτοχου σε σκάνδαλο.

Για όλους του παραπάνω λόγους και έχοντας διατρέξει μια μακρά διαδρομή με εντιμότητα, εργατικότητα και αξιοπρέπεια, υπηρετώντας την πατρίδα, ζητώ τον πειθαρχικό έλεγχο της αναφερόμενης Προέδρου.