2.11.14

Βαλαβάνη: «Επείγει τώρα η βοήθεια στους πρόσφυγες του Κομπάνι»...



«Ζήτημα ζωής ή θανάτου για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες του Κομπάνι είναι η αποστολή βοήθειας, εν όψει του χειμώνα που δεν περιμένει», υπογράμμισε με έμφαση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, η οποία επέστρεψε προσφάτως από την περιοχή.
Η ...
Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετείχε μαζί με τον τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρoυ του ΣΥΡΙΖΑ σε αποστολή του Κόμματος της Ευρωπαΐκής Αριστεράς στην Νοτιοανατολική Τουρκία, που διοργανώθηκε από τα κόμματα της Τουρκικής Βουλής HDP και ODP.
Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο, για την επίσκεψή τους στην πόλη Σουρούτς και τα γύρω χωριά στα τουρκoσυριακά σύνορα, απέναντι από την «ελεύθερη πολιορκημένη», από τους τζιχαντιστές του ISIS, κουρδική πόλη Κομπάνι, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει ο προσφυγικός κουρδικός πληθυσμός και επεσήμανε ότι επείγει να συγκεντρωθεί βοήθεια, διότι αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα.
Παράλληλα, ανέλυσε γιατί το Κομπάνι είναι σημαντικό τόσο για στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, όσο και παγκόσμιο σύμβολο ανεξιθρησκείας, άμεσης δημοκρατίας και ισοτιμίας των φύλων. Όχι τυχαία, η υπόθεση της ηρωικής υπεράσπισης της, εδώ και 40 μέρες, θεωρείται «γυναικεία υπόθεση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: