21.11.14

ΜΑΤατζής ψέκασε, εξ επαφής, μαθητή...


ΦΩΤΟ-Πέτρες και κρότου-λάμψης έξω από το υπουργείο Παιδείας...εντός της παιδικής χαράς...
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στον απόηχο της ωμής...
καταστολής των προηγούμενων ημερών και με φόντο το ντόμινο καταλήψεων που έχει ξεσπάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενάντια στις προκλήσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη.
Επεισόδια μικρής κλίμακας, με πετροπόλεμο, σημειώθηκαν προ ολίγου, ενώ η παρουσία των δυνάμεων καταστολής υπήρξε ισχυρή από την αρχή της κινητοποίησης, με πλήθος ανδρών της αστυνομίας να έχει παραταχθεί εντός της παιδικής χαράς(!) που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο του υπουργείου.
Σε εκείνο το σημείο έγινε και ο πετροπόλεμος, με άνδρα των ΜΑΤ να ψεκάζει, εξ επαφής, μαθητή.
Κατά τη διάρκεια της έντασης, υπάλληλοι του υπουργείο Παιδείας βγήκαν από τα γραφεία τους, δηλώνοντας ότι είναι μαζί με τους μαθητές και έψαχναν εάν τυχόν υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά, προκειμένου να τα περιθάλψουν.
Η υπόλοιπη πορεία προχωρά κανονικά, με τους μαθητές να βροντοφωνάζουν "όχι" στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το "νέο λύκειο", ενώ στα φοιτητικά μπλοκ κυριαρχούν τα συνθήματα για τις ελευθερίες στο πανεπιστήμιο και κατά του Θεόδωρου Φορτσάκη και της λιτότητας στην εκπαίδευση.
Πηγή φωτο: Δρομογράφος

Ντόμινο καταλήψεων

Πλήθος σχολών και πανεπιστημίων έχουν μπει στον ρυθμό των δυναμικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από το ΕΚΠΑ, με τους φοιτητές να απαντούν ένα ηχηρό "όχι" στους σχεδιασμούς του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη να διαλύσει ουσιαστικά τους φοιτητικούς συλλόγους, προτείνοντας να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η υιοθέτηση του μέτρου που προτείνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, των γενικών συνελεύσεων και του διαλόγου εντός των πανεπιστημίων.
Μετά τις αντιδράσεις, σε αναδίπλωση οδηγήθηκε η πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, μετά το νέο κύμα καταλήψεων λόγω των δηλώσεων Φορτσάκη. Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων».


Πληθαίνουν οι καταλήψεις

Στον "χορό" των δυναμικών κινητοποιήσεων έχει μπει πλήθος σχολών και πανεπιστημίων, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υπερασπίζονται στην πράξη την πολιτική και κοινωνική ελευθερία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, κατάληψη στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας πραγματοποιούν φοιτητές από το πρωί της Τετάρτης.
Κατάληψη της σχολής τους αποφάσισαν και οι φοιτητές/τριες του Γεωπονικού Αθήνας, αρχής γενομένης από σήμερα. «Ο φοιτητικός σύλλογος απαντά δυναμικά προχωρώντας στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων μέσα από δύο γενικές συνελεύσεις πραγματοποιώντας κατάληψη της σχολής και συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των ημερών».
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών, που απαιτούσαν από τα μέλη της Συγκλήτου να τοποθετηθούν επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: