6.11.14

«Ψαλίδι» στους εισακτέους φοιτητές από τον Λοβέρδο ...




Ο υπουργός Παιδείας παραδίδει το κλειδί για να κλείσουν οι πόρτες σε χιλιάδες υποψηφίους, αν ληφθεί υπόψη ότι κάθε χρόνο τα περισσότερα Ιδρύματα ζητούν από 30% έως και 50% λιγότερους εισακτέους από αυτούς που -εν τέλει- εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας.


Προαναγγέλλοντας ότι...
θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα ικανοποιηθεί το αίτημα των Ιδρυμάτων να καθορίζουν τα ίδια τον αριθμό των εισακτέων, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδίδει το κλειδί για να κλείσουν οι πόρτες σε χιλιάδες υποψηφίους, αν ληφθεί υπόψη ότι κάθε χρόνο τα περισσότερα Ιδρύματα ζητούν από 30% έως και 50% λιγότερους εισακτέους από αυτούς που -εν τέλει- εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας.
«Θα περάσει ο καθορισμός του αριθμού στα Ιδρύματα, και να αντιμετωπίσουν τα ίδια τα Ιδρύματα και τα προβλήματα που έχουν για τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές αντιδράσεις», δήλωσε ο υπουργός, χθες (Τετάρτη), στην πανηγυρική έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.
Και πρόσθεσε: «Ακούγονται εδώ, στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, και όχι μόνο εδώ, πολλές σκέψεις και πολλές διαμαρτυρίες για τον μεγάλο αριθμό των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η κριτική επαυξάνεται λόγω του μεγάλου αριθμού των μετεγγραφών. Ακούστηκε αυτό και στις συσκέψεις που κάνουμε με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ. Αφού υπάρχει και σχετική παλαιότερη απόφαση του ΕΣΥΠ, θα καταθέσουμε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 70.000 θέσεις που διατίθενται κάθε χρόνο θα μειωθούν άμεσα και δραστικά στις 50.000, στις 40.000 θέσεις ή και ακόμη περισσότερο, αν οι προθέσεις του κ. Λοβέρδου απηχούν τις προθέσεις της κυβέρνησης και αν δεν αποτελούν, απλώς, εκβιαστικό μοχλό εναντίον των Ιδρυμάτων που γκρινιάζουν για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό πρωτοετών που δέχονται κάθε χρόνο. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: