12.11.14

Στους δρόμους των Χανίων αύριο οι εκπαιδευτικοί...

Στους δρόμους των Χανίων αύριο οι εκπαιδευτικοίΣε τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας καλεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τους εκπαιδευτικούς.
Στην...

ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η πολιτική της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται. Ενώ παραμένουν ακόμα απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές και υπάρχουν ταυτόχρονα σενάρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών με 5-μηναμέσω του ΟΑΕΔ, έγιναν από τον Υπουργό Παιδείας ανακοινώσεις για το ότι μπορούν να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς μισθό, με κίνητρο μπόνους –μόρια για την μελλοντική τους πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση όποτε γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ!!!

Έφτασαν στο σημείο, μετά τις απαράδεκτες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της προηγούμενης περιόδου (αύξηση διδακτικού ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών με διδασκαλία μέχρι και σε 5 σχολεία, προσλήψεις ωρομισθίων, διαθεσιμότητες-απολύσεις), να μεθοδεύουν εφιαλτικά σενάρια προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς μισθό.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας.

Είναι οι τραγικές συνέπειες και η κατάληξη των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα φτάσαμε τώρα στους εργαζόμενους χωρίς μισθό.

Η όποια προσπάθεια κάνουν να το παρουσιάσουν ως «εθελοντισμό» και βοήθεια στο δημόσιο σχολείο, για τα παιδιά που δεν κάνουν μάθημα, είναι απλώς ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ.

Την ίδια στιγμή, που στέλνουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα και απόλυση, οι προσλήψεις παραμένουν ελάχιστες και τα κενά εκρηκτικά, εκατομμύρια ευρώ χαρίζονται σε συμβούλια για την προώθηση της αξιολόγησης και σε «στημένες» επιτροπές και συνέδρια.

Δε δεχόμαστε τη διαστρέβλωση κάθε έννοιας, εις βάρος της ίδιας μας της ζωής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Υπουργό, το επιτελείο του και τη συγκυβέρνηση, στην οποία ανήκει ότι:

• Η επάρκεια στα σχολεία σημαίνει πληρότητα - ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, με βάση την προϋπηρεσία

• Η πρόσβαση στην εκπαίδευση , το νερό, την υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.

• Αντιστεκόμαστε μαζί με τη μαχόμενη εκπαίδευση στην αξιολόγηση που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών και το νέο μισθολόγιο/φτωχολόγιο

• Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΩΛΥΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Καλούμε τους συναδέλφους, με αξιοπρέπεια και με ευθύνη για τη ζωή και τα δικαιώματα όλων, να αντισταθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους, αδιόριστους , σε διαθεσιμότητα, απλήρωτους, ωρομίσθιους στη:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11.00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!».

  flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: