Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
 Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρεται στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στους υπουργούς και τις...
μεταρρυθμίσεις αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας:
«Η καλύτερη απάντηση στη θεσμική εκτροπή που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να προτείνει η κυβέρνηση άμεσα τον υποψήφιό της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής. Υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι το πρόσωπο που θα επιλέγει θα είναι ένας σπουδαίος Έλληνας ή μια σπουδαία Ελληνίδα που θα ενώνει τους Έλληνες, θα εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στο εξωτερικό και θα εκφράζει τη βούληση της κοινωνίας να ολοκληρωθεί η εθνική ανασυγκρότηση. Και μετά ας απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Φεβρουάριο γιατί δεν υπακούει στο πνεύμα του Συντάγματος που απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία και ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή προέδρου».
-Κάποιοι που κουράστηκαν να κάτσουν στον πάγκο
«Αισθάνομαι, πάντως, μερικές φορές ότι κάποιοι παρά το γεγονός ότι ξέμειναν από μεταρρυθμιστική βενζίνη δεν νοιώθουν την ανάγκη να γεμίσουν ξανά το ρεζερβουάρ. Ίσως γιατί κουράστηκαν. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο αγώνας αυτός δεν είναι δρόμος ταχύτητας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος. Και όποιος δεν αντέχει τα 42 και πλέον χιλιόμετρα, ας κάτσει στον πάγκο».
-Για τον κίνδυνο να μείνουμε χωρίς εγγυημένη χρηματοδότηση
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν προσέξουμε, εκεί που είχαμε αυστηρή επιτήρηση από τους πιστωτές μας με χαριστικούς όρους χρηματοδότησης, θα καταλήξουμε στην ανεξέλεγκτη επιτήρηση των αγορών χωρίς εγγυημένη χρηματοδότηση».
-Για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παλινδρομεί στα εθνικά θέματα με την ίδια ευκολία που τα στελέχη του αλλάζουν γλώσσα και άποψη στα θέματα της οικονομίας. Άραγε πόσο σοβαρός συνομιλητής μπορεί να είναι ένα κόμμα που ισορροπεί εφιαλτικά ανάμεσα στη εθνική συναίνεση και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ; Που είναι έτοιμο να πάρει ρίσκα σε βάρος της εθνικής άμυνας προκειμένου να ικανοποιήσει την εσωστρέφεια κάποιας διεθνιστικής συνιστώσας του;
Το ταγκό είναι χορός για δύο. Και, δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και πολύ καιρό χορεύει στα δικά της, μοναχικά βήματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

parapolitika.gr