13.11.14

Σκουρλέτης: «Πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας από τη κυβέρνηση» ...





Η ατυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας απο τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη μετέδωσε το...
«Κόκκινο»:
 Για «πλεόνασμα αναξιοπιστίας» από μια «κυβέρνηση-όμηρο» που «δεν διαπραγματεύεται αλλά κινείται με βάση τις μνημονιακές επιλογές» έκανε λόγο σε άτυπη ενημέρωση εφ όλης της ύλης ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις οφειλές. Τόνισε δε πως «από τα 18 σημεία διαπραγμάτευσης, έχουμε φτάσει στα 19 προαπαιτούμενα από την τρόικα».
Χαρακτήρισε συνταγματικό αντιπερισπασμό την προωθούμενη συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να μην συζητηθούν τα θέματα οικονομίας στα οποία «η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα».
Αναφερόμενος στα σημερινά γεγονότα της Νομικής και την επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές απο τα ΜΑΤ έκανε λόγο για πρόκληση προς τη νεολαία, τον αντιδικτατορικό αγώνα και τη δημοκρατία. Χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση κατά των φοιτητών ενώ τόνισε πως ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης είναι «εκτελεστικός βραχίονας μιας πολιτικής έντασης, στην οποία επενδύει η κυβέρνηση».
Ερωτηθείς για την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν έχει κατατεθεί αίτημα συνάντησης απο την αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Α. Νταβούτογλου με τον Α. Τσίπρα.
Ο Π. Σκουρλέτης προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει λευκό στο νομοσχέδιο για τα μισθολογικά των δικαστικών τονίζοντας πως ούτως ή άλλως «δεν πρέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε μισθολογικά ζήτημα» σημειώνοντας ωστόσο ότι «διαφωνούμε με τις αναδρομικές περικοπές».
Αναφορικά με τις περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες θα διαμορφωθούν τοπικά περιφερειακά προγράμματα για τη παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση τόνισε πως πρόκειται να ξεκινήσουν απο τα τέλη Νοεμβρίου. Στις συνδιασκέψεις αυτές σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και τα κόμματα που είχαν ανταποκριθεί στις προηγούμενες πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη «Μικρή ΔΕΗ» και το ξεπούλημα των Αιγιαλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: