11.11.14

Ποινική δίωξη για ιατρικά υλικά σε δημόσια νοσοκομεία...

 Κακουργηματικές κατηγορίες για υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων γνωστής εταιρείας, απήγγειλε η Εισαγγελία σε βάρος δύο στελεχών της...
επιχείρησης. Η υπόθεση αφορά «μαύρα χρηματικά ποσά» που φέρεται να διακινήθηκαν σε γιατρούς για την πώληση ιατρικών προϊόντων σε Δημόσια Νοσοκομεία από την υπό έλεγχο εταιρεία, για την επιλογή της ως προμηθεύτριας.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τη διενέργεια έρευνας από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της επίμαχης εταιρείας για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, φέρεται να προκύπτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν δημιουργήσει δίκτυο σε δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα, κρατικούς υπαλλήλους, στελέχη νοσοκομείων και γιατρούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίοι θα είναι υπόλογοι για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση διαχωρίστηκε από άλλη δικογραφία για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου αντίστοιχη υπόθεση προώθησης ιατρικών προϊόντων πολυεθνικής εταιρείας που βρίσκεται ήδη σε ανακριτική έρευνα, καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι το συγκεκριμένο σκέλος της πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτόνομα.
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: