17.11.14

Γκ. Χαρδούβελης: "Δεν υπάρχει τελεσίγραφο"...

...αλλά και "δεν ξέρω πότε επιστρέφει η Τρόικα"...


Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα, δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από...
το Μέγαρο Μαξίμου. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών απάντησε "δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Από εσάς το ακούω".


Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το κατά πόσο υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών απάντησε «δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Από εσάς το ακούω». Είπε ότι έγινε ενδελεχής συζήτηση και ότι η διαπραγμάτευση προχωρά. Σε ερώτηση για το εάν θα προλάβουμε τις προθεσμίες απάντησε «ναι» και για το εάν τον άδειασε η κυβέρνηση μονολεκτικά απάντησε «όχι».

Εν τω μεταξύ πάντως πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι οι επαφές συνεχίζονται «αλλά και η διαπραγμάτευση έχει τα όριά της».

Νωρίτερα το ΑΠΕ μετέδωσε ότι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνιζαν ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι εντός των επόμενων 48 ωρών, έως την Τετάρτη, θα πρέπει να συντρέξουν οι συνθήκες που απαιτούνται και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας ώστε να επιτευχθεί το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ακόμη ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επισήμανε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με την τρόικα, ο ίδιος δήλωσε ότι συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μετά το μνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε στη συνέχεια όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: