4.11.14

Άγνωστος μαχαίρωσε Κούρδο πολιτικό στην Άγκυρα...


Επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι στο λαιμό και στο πόδι δέχτηκε πολιτικός του κουρδικού φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα.
Ο...

Αχμέτ Καρατάς νοσηλεύεται στην εντατική στην τουρκική πρωτεύουσα, δήλωσε ο αξιωματούχος του HDP στο πρακτορείο Reuters. Ο άγνωστος δράστης μαχαίρωσε τον Καρατάς αφού ο πολιτικός του άνοιξε την πόρτα στα γραφεία του κόμματος.

«Δεν θεωρούμε πως πρόκειται για προσωπική επίθεση στον Αχμέτ Καρατάς. Στο στάδιο αυτό εκτιμάμε ότι πρόκειται για επίθεση στο κόμμα μας» ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι σχέσεις Τουρκίας – Κούρδων βρίσκονται για μια ακόμη φορά σε κομβικό σημείο.  Οι Κούρδοι καταγγέλλουν την αδράνεια της Τουρκίας μπροστά στην προέλαση των τζιχαντιστών στο κουρδικό Κομπάνι της βόρειας Συρίας, ενώ οι εξελίξεις στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας έχουν περιπλέξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Τουρκίας με τους Κούρδους στο έδαφός της. Πάντως τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα επέτρεψε τη διέλευση Κούρδων μαχητών από το έδαφός της με προορισμό το Κομπάνι.

Ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγέτης της πολιτικής πτέρυγας του PKK, δήλωσε σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα τη Δευτέρα ότι υπάρχει ανάγκη για τον ορισμό διεθνούς μεσολαβητή, πιθανώς των Ηνωμένων Πολιτειών, για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Τουρκία. Ο Μπαγίκ είναι εκ των ιδρυτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και το ανώτερο μέλος της ηγεσίας που παραμένει ελεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: