4.11.14

"Στα μαλακά" ο αστυνομικός που τραυμάτισε διαδηλώτρια...

2Ποινή-χάδι επιβλήθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τραυμάτισε σοβαρά με...
τη μοτοσικλέτα του την Αγγελική Κουτσουμπού στη διαδήλωση τον Δεκέμβριο του 2009.

Παρά το γεγονός πως αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει ότι επρόκειτο για "προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση", το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ήταν ένα τροχαίο και πως δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς αστυνομικού.

Ο δικαστής έκρινε τον κατηγορούμενο αστυνομικό Θεμιστοκλή Ποιμενίδη ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει  "Αυγή", στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον κατηγορούμενο 10 μήνες φυλάκιση, ενώ στην πρότασή του είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για περίπτωση αμέλειας "γιατί ο κατηγορούμενος προέβλεψε ότι θα προέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά πίστευε ότι θα το αποφύγει".

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου".

Παράλληλα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να δικάσει την υπόθεση και παραπομπή σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χαρακτηρίζοντάς το "νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο".

Μάλιστα, τονίζει το δημοσίευμα, υποστήριξε ότι η δίκη ήταν "μια υπερπολυτελής διαδικασία" επειδή εξετάστηκαν τόσοι μάρτυρες για ένα τροχαίο.

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή".

Το περιστατικό συνέβη στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: