26.11.14

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ...

papandreouvenizelos 

Με …ομιλία Παπανδρέου το 2004 απαντά η Χαρ. Τρικούπη...
Καλά κρατεί ο «εμφύλιος πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ. Το ένα μετά το άλλο, νυν και πρώην στελέχη διαλέγουν «στρατόπεδο», και οι αιχμές πάνε και έρχονται.
Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί μέχρι στιγμής οι...
βουλευτές του κόμματος Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης και Συμεών Κεδίκογλου. Το ίδιο και πλήθος στελεχών, μεταξύ των οποίων το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του Παντελή Καψή που πολιτεύεται με την Ελιά, Γιάννης Καψής, που τάχθηκε υπέρ ενός εκτάκτου συνεδρίου όπου θα διεκδικήσουν την ηγεσία «οι δύο πραγματικοί μονομάχοι».
Ως «παράγοντα σταθερότητας και όχι αποσταθεροποίησης περιέγραψε τον Γιώργο Παπανδρέου ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ενώ την πρόθεσή του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική εφόσον ακολουθηθεί η κατεύθυνση στην οποία ‘δείχνει’ ο πρώην πρωθυπουργός, φανέρωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και πρέπει να προτάξουμε τις πολιτικές και όχι τις προσωπικές αντιπαραθέσεις», δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προσχωρεί στη Δημοκρατική Παράταξη.
Κατόπιν τούτων, στη Χαριλάου Τρικούπη έψαξαν και βρήκαν 74 ομιλίες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το 2004 όπου η λέξη «Σοσιαλισμός» ακούστηκε 51 φορές και οι λέξεις «Δημοκρατική Παράταξη» ακούστηκαν 272 φορές. Ανασύροντας από τα ντουλάπια τους τα αποσπάσματα ομιλίας του Γιώργου  Παπανδρέου στο Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 6 Φεβρουαρίου 2004, μάλιστα παραθέτουν προς επίρρωσιν όσων υποστηρίζουν τα λόγια του : «Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι καθαρό, δυνατό: Θέλουμε μια μεγάλη παράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ που θα μετατρέψει το χώρο μας σε ανοιχτή πολιτική κοινότητα, που θα γίνει η μεγάλη χοάνη όσμωσης των προοδευτικών ιδεών, που θα γίνει ο καταλύτης της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και των Κινημάτων, με σεβασμό στην αυτονομία τους, στο ρόλο τους, στις ευρύτερες επιλογές τους (…) Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, έρχομαι τώρα στο Κόμμα μας, στο λαογενές Κίνημα, στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Νέες εποχές, νέοι ιστορικοί κύκλοι, δεν ανοίγουν με παλιές δομές κομμάτων. Ο ισχυρός πολίτης, η δίκαιη κοινωνία, το ασφαλές μέλλον για την πατρίδα και τη ζωή μας, η τρίτη μεγάλη ανατροπή μας, δε χωρούν σε ξεπερασμένες φόρμες και πρακτικές. Μια δημοκρατική παράταξη που ενώνει σε κοινή πορεία δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς αλλά και τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που συμφωνούν μαζί μας σε στόχους και πολιτικές για την Ελλάδα που έρχεται, χωρίς να τις χωρίζει η Ελλάδα που φεύγει».

Επιπροσθέτως, στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν «ψευτοδίλημμα» το ζήτημα περί διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης, εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει πρέπει να διευρυνθεί. «Τέτοιου τύπου προσεγγίσεις για διεύρυνση είχαν γίνει στο παρελθόν και από τον ιδρυτή του το 1989», λένε. «Μήπως το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που είχε βάλει τον  Γλέζο, τον  Αρσένη, τον Μπούτο, και ο τίτλος ήταν ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη; Δηλαδή αν δεν λέγεται ΠΑΣΟΚ και λέγεται ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει κάποιου τύπου λανθασμένη προσέγγιση;», αναρωτιέται ο Κυριάκος Πιερακάκης και προσθέτει πως το ίδιο έκανε, με κάποιον τρόπο, και ο Γιώργος Παπανδρέου: «Το 2004 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είχε ενταχθεί ο κ. Μάνος και ο κ. Ανδριανόπουλος. Δεν άλλαξε το σύμβολο αλλά το ψηφοδέλτιο επικρατείας παράγει ένα συμβολισμό».
Τέλος, σημειώνουμε πως δήλωση στήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν κάνει οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Παναγιώτης Ρήγας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Εύα Καϊλή, Κυριάκος Πιερρακάκης και Νάντια Γιαννακοπούλου

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: