7.11.14

Άλλαξε το Μνημόνιο... κι έγινε γραμμή ECCL...


Το νέο μνημόνιο που ανήγγειλε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα είναι το κεντρικό θέμα του Τύπου της Παρασκευής. Την τιμητική του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έχει ο...
υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την κυβέρνηση μετά το «θέλετε Κασιδιάρη!» που είπε εντός κοινοβουλίου στη Λιάνα Κανέλλη. Κι μια «βόμβα» από Τα Νέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το υπ. Παιδείας αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία...

«Ενισχυμένη γραμμή προληπτικής στήριξης το νέο μνημόνιο» είναι το τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που μιλά για «ίδιο πρόγραμμα με άλλο όνομα». Η αναγγελία έγινε στο Eurogroup. Μετά την αξιολόγηση της τρόικας οι λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα η εφημερίδα επιλέγει ως κεντρικό θέμα «Τα άπλυτα... των Βρυξελλών» και αναφέρεται σε τριγμούς  στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα από σκάνδαλα και εκβιασμούς προς κράτη – μέλη. «Ο Τρισέ, πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, εξανάγκασε το 2010 την Ιρλανδία να μπει στο Μνημόνιο» γράφει.




«Νέοι όροι, νέα εποπτεία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Ελευθεροτυπίας που τονίζει ότι το Eurogroup είναι κατηγορηματικό σε γραμμή Μνημονίου. «Συζητούν μέτρα με το χρέος στο ράφι» γράφει η Αυγή που σημειώνει για το μήνυμα των Βρυξελλών: «αν το χρέος είναι βιώσιμο, δεν υπάρχει δέσμευση απομείωσής του».




«Καρότο και μαστίγιο στο Eurogroup για την επόμενη ημέρα» γράφει το Έθνος που μιλά για πιέσεις εκ Βρυξελλών για την αξιολόγηση. «Eurogroup! Τα μαχαίρι στο λαιμό για όλες τις μεταρρυθμίσεις» γράφει η Δημοκρατία που πάντως επιλέγει για πρώτο θέμα το ΙΚΑ που καταρρέει. «Σε κίνδυνο οι συντάξεις. Μεγάλη υστέρηση εσόδων!» σημειώνει η εφημερίδα.



 
«Εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή με μόρια!» είναι ο τίτλος των Νέων που κάνουν λόγο για πρόταση – σοκ για τα κενά στα σχολεία.. «Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα αποδεχτούν να εργαστούν... δωρεάν για να καλύψουν περίπου 1.100 θέσει που υπολογίζεται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας!».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: