1.11.14

Πώς η Eldorado «κλέβει» νομότυπα το ελληνικό δημόσιο...



Ο χρυσός της Χαλκιδικής αποδεικνύεται άνθρακας για το ελληνικό δημόσιο το οποίο εκτιμάται ότι έχασε 1.000.000 ευρώ από παρακράτηση φόρων και σχεδόν 2.000.000 ευρώ από...
φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αφού η Eldorado Gold εκμεταλλευόμενη με μαεστρία διάφορα νομικά «παραθυράκια» και μέσα από μια πολυδαίδαλη δομή θυγατρικών εταιρειών, απολαμβάνει τον φορολογικό παράδεισο των νησιών Μπαρμπάντος.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η έρευνα που διεξήγαγε η ολλανδική ΜΚΟ «SOMO», ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έρευνα η οποία παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Η ενδελεχής μελέτη της εταιρικής δομής και των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της καναδικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται το μεταλλείο χρυσού στη Χαλκιδική σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτει προ των ευθυνών τους όλες τις κυβερνήσεις που επέλεξαν να στηρίξουν βιαίως την «επένδυση» μέσα από την ποινικοποίηση της δράσης των κατοίκων της περιοχής και της διώξής τους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης!
Η έρευνα αυτή, καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα των μνημονιακών κυβερνήσεων ότι η επένδυση στο μεταλλείο χρυσού της Χαλκιδικής αποτελεί μέγα βήμα για την ανάπτυξη της χώρας και τη διατύπωση μιας νέας στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση. Όπως σημειώνει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων : «Η υποτιθέμενη “ανάπτυξη” και το περιβόητο “δημόσιο όφελος” από αυτά τα έργα αποδεικνύονται όμορφες λέξεις κενές περιεχομένου. Όπως συμβαίνει σε τόσες και τόσες χώρες σε όλο τον κόσμο, η γη μας θα καταστρέφεται ενώ τα κέρδη θα κάνουν φτερά σε εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους, γιατί το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών δεν θα βρίσκει τίποτα να φορολογήσει».
 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...
πηγη topontik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: