1.11.14

H Realnews αυτής της Κυριακής...

 
Με τίτλο: "Τα τελεσίγραφα του κυρίου Σόιμπλε" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία σημειώνει ότι "προκαλεί και εκβιάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών". Η εφημερίδα αποκαλύπτει τον "καυτό" διάλογο του κ. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είπε: "Θέλουμε ανάσες για να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα" για να απαντήσει ο Γερμανός συνάδελφός του: "Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά σας, ούτε καν οι ανάγκες σας για τις εκλογές. Τελειώστε με όσα έχετε δεσμευτεί".
Σε άλλο σημείο της συζήτησής τους, ο Γκ. Χαρδούβελης είπε: "Θέλουμε να τελειώνουμε με το μνημόνιο και να βγούμε στις αγορές" και απάντησε ο Β. Σόιμπλε: "Η χώρα σας δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές και δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο χωρίς νέο πρόγραμμα. Φοβόμαστε ότι χωρίς αυστηρή επιτήρηση θα ξαναρχίσετε την παροχολογία...".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Μια έκθεση που τους... εκθέτει!". Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε ένα εθνικό σχέδιο εξωστρεφούς ανάπτυξης, με συγκεκριμένα μέτρα, μεταρρυθμίσεις και χρονοδιαγράμματα, που θα αντικαταστήσει τα μνημόνια που σχεδίασαν ξένοι για μας, πριν από μας, με βάση το δικό τους συμφέρον και μακριά από τις πραγματικές εθνικές μας ανάγκες και προτεραιότητες;".


Με αφορμή τα τολμήματα του υποσμηναγού Σωτήρη Στράλη την ημέρα του ΟΧΙ ο Χρήστος Πασαλάρης καλεί τους νέους και τις νέες που έχουν υποδουλωθεί στο κομπιούτερ και στο κινητό να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη χούντα της τεχνολογίας. Να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της τεχνολογίας μόνο για την ανάδειξή τους. Γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να περιπέσουν στους καραδοκούντες ηλεκτρονικούς κακοποιούς, «ων ουκ έστιν αριθμός». Είναι η ώρα των υπευθύνων της πολιτείας -και των αποδώ και των αποκεί- να καταπιαστούν με το πρόβλημα της νεολαίας μας καθώς όλα δείχνουν ότι είναι σήμερα πολύ πιο επικίνδυνο από όσο πιστεύουμε, άρα τείνει να καταστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!..

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς: "Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης". Πρόταση-βόμβα για τον ΕΝΦΙΑ: "Να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κατόχους ακινήτων να συμψηφίσουν όλον ή μέρος του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο μεταβίβασης".

- Ινγκριντ Αρντ-Μπράουερ, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερμανικής Βουλής: "Είστε στα μισά του δρόμου" - "Εύχομαι να μην υπάρξει ανάγκη για νέο "κούρεμα" του χρέους. Αν γίνει κάτι τέτοιο, κανείς δεν θα πιστεύει πλέον στην Ελλάδα".

- Σοφία Βούλτεψη: "Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τον τρόπο να κόβει λεφτά από τον τοίχο".

- Ρένα Δούρου: "Με ανησυχεί η ανικανότητα της κυβέρνησης. Ετσι θα αντιμετωπίσει μια κρίση στο Αιγαίο;".

- Λιάνα Κανέλλη: "Ο Τσίπρας είναι απολύτως αποδεκτός από το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο".


Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
    "Κι εκεί, στην Αμφίπολη, που νομίζαμε ότι "φάγαμε πόρτα", προέκυψε καταπακτή. Αντιθέτως εκεί που μας έλεγαν ότι υπάρχει πόρτα (εξόδου από το Μνημόνιο) προέκυψε τάφος. Και τα κεφάλια μέσα. Πάλι. Μεγάλος αρχιτέκτων ο Σόιμπλε. Τάφων. Και ο μεν ο σκληρός γέρων δουλειά του κάνει. Οι "δικοί μας" όμως τι ακριβώς κάνουν; Τα κοράκια ή τις νυχτερίδες;".

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Μυστικός γάμος! Σε στενό οικογενειακό κύκλο σχεδιάζουν να ενώσουν τις ζωές τους ο Νίκος Οικονομόπουλος και η Βίκυ Κάβουρα. Θέλουν να παντρευτούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

- Ο άγνωστος έρωτας του Αυλωνίτη. Η όμορφη Νατάσσα Ζουγανέλη έχει κλέψει την καρδιά του Ευβοιώτη άσου του Ολυμπιακού.

- Ξαφνικός χωρισμός. Τίτλοι τέλους στη σχέση του μοντέλου Μαρίας-Λουίζας Βούρου με τον επιχειρηματία Νίκο Σαΐτη.












real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: