13.11.14

Kανέλλη: Ευτυχώς που ο Στύλιος δεν μου ζήτησε προσωπικά συγνώμη...



Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πολιτικές εξελίξεις και τον περίγυρο της χώρας που...
τις επηρεάζει, ενώ απάντησε σε ερώτημα σχετικό με το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, Γ. Στύλιο.
«Δεν είμαστε σε μία φάση που μπορούμε να κοιτάμε τα δικά μας πράγματα χωρίς να κοιτάμε τον περίγυρο. Θεωρώ μείζονα είδηση ικανή να επηρεάσει την Ελλάδα και όχι μονό, το γεγονός ότι έχουμε εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων, κατά το ΝΑΤΟ, στην Ανατολική Ουκρανία. Ότι έχει ανεβεί το θερμόμετρο της πίεσης αφόρητα στην Ιερουσαλήμ. Ότι εικόνες από την περιοχή, όπως το γεγονότα πρόσφατα μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Βελιγράδι. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει προβλέψεις του λεγόμενου αστάθμητου χ παράγοντα», σχολίασε αρχικά η κ. Κανέλλη και συνέχισε:
«Όλα αυτά επηρεάζουν τις οικονομικές εξελίξεις. Έχουμε το φθηνότερο πετρέλαιο της τετραετίας. Γιατί δεν το νοιώθετε; Παράξενο δεν είναι; Την ίδια ώρα που μπαίνει θώκος στην περιοχή».
«Έχουμε εσωτερικές αλλαγές στις δομές του κοινοβουλίου τις οποίες δεν τις έχουμε ξαναζήσει. Είχαμε Πρωθυπουργό, μη εκλεγμένο. Έχουμε αμφισβητούμενο, έναν πρόεδρο ο οποίος έχει εκλεγεί με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία. Έχουμε άθλια νομοσχέδια περασμένα, επομένως πως θα κάνεις πρόβλεψη; Δεν ξέρεις», πρόσθεσε.
«Αν κρίνω από το γεγονός ότι έσπευσε να μιλήσει για λάθος του πιλότου ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι στα δύσκολα. Έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. Η Ελλάδα έχει να αναπροσαρμόσει σχέσεις και συμμαχίες η οποίες ήταν διαφορετικές τις τελευταίες δεκαετίες. Το θέμα είναι αν θα βγούμε κερδισμένοι από αυτή την ιστορία. Από το 74 και μετά, με απώλειες είμαστε», σημείωσε ακόμα η κ. Κανέλλη.
«Θεωρώ μείζονα είδηση να είναι απλήρωτοι οι δάσκαλοι του Δημοτικού στη Γαλλία από τον Γενάρη και η πρόταση της κυβέρνησης είναι να τους δώσει κουπόνια φαγητού. Κινδυνεύουν οι λαοί της Ευρώπης», επισήμανε ακόμα.
Σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:
«Το –Αριστερή κυβέρνηση- είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το λένε, τώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια απόπειρα να είναι πιο ενιαίο κόμμα. Κόμμα αστικό με την δεδομένη μορφή. Δεν βρίσκω σε τι είναι αυστηρή η κριτική μου. Υπάρχει μια πολύ βασική κριτική που γίνεται από πλευράς ΚΚΕ. Δεν κινητοποιεί, γιατί δεν έχει πραγματική φιλεργατική κατεύθυνση, τις μάζες των εργαζομένων» και συνέχισε:
«Είναι κριτική να πεις ότι υπάρχει πρόταση ουσιαστική, μεγάλη, με 1000 σωματεία για να πάμε σε απεργία και δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση;»

«Το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή, είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν τάζει ούτε παράδεισο ούτε σωτηρία. Είναι το πιο κοπιαστικό κόμμα. Όποιος θελήσει να μπει σε αυτούς τους αγώνες για την ουσιαστική αλλαγή στην Ε.Ε και στη χώρα, θέλει πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα», σχολίασε ακόμα, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, Γιώργο Στύλιο.
«Όχι, ποτέ, δεν μου ζήτησε προσωπικά συγνώμη και ευτυχώς γιατί δεν θα του την έδινα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: