5.11.14

Δύο «Oχι» από τον Κουβέλη...

 
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και ότι η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δεν...
θα στηρίξει την εκλογή πρόεδρου από την παρούσα Βουλή.
«Δεν έχουμε καμία διαφορετική εκτίμηση από την ημέρα που αποφασίσαμε στο Συνέδριό μας την αρνητική θέση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ούτε θεωρώ με βάση την πολιτική που ασκείται, άρα με την έλλειψη του αναγκαίου πλαισίου συναίνεσης, ότι θα διαφοροποιηθεί η στάση μας. Δεν θα διαφοροποιηθεί», τόνισε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Δεν προσωποποιώ ποτέ την πολιτική μου στάση. Ούτε είναι προσωπικό ζήτημα, αν θα είναι ο Κουβέλης για την προεδρική εκλογή. Δεν θα είναι».

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετέχει στην προεδρική πλειοψηφία.

«Άλλωστε», είπε, «η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν ψηφίζει».

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή

Στο ερώτημα «αν θα ψήφιζε πρόεδρο ώστε η ΔΗΜΑΡ να έχει περισσότερο πολιτικό χρόνο και να μπορέσει να ανακάμψει πολιτικά», ανέφερε:

«Δεν εξαρτούμε την πολιτική μας στάση για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας από τα δημοσκοπικά ευρήματα που πράγματι δεν είναι θετικά για τη ΔΗΜΑΡ.

Διεκδικούμε όσο και ελπίζουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον Μάρτιο να ανακάμψουμε και η ΔΗΜΑΡ, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, να είναι παρούσα και στην καινούργια Βουλή».

Ερωτηθείς για τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε:

«Όχι. Ούτε το πιθανολογώ, ούτε εκτιμώ ότι θα υπάρχει κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: