6.11.14

Τωρα ζητάει συγνωμη o (αγνωστος) Στύλιος...


 Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα (ΒΙΝΤΕΟ).
Σ' όλη την βουλή, ακούγονταν οι φωνές της Λιάνας Κανέλλη...
Έσπευσε να τα «μαζέψει» ο Γ. Στύλιος που ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για «λεκτική υπερβολή» αφού πρώτα είχε...
"ζωντανέψει" μνήμες από το τηλεοπτικό χαστούκι του Ηλ. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη το πρωί στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής (δείτε ΕΔΩ το βίντεο).

Τον Γ. Στύλιο, που υφυπουργοποιήθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, δεν τον ήξερε κανείς μέχρι σήμερα το πρωί. Πλέον, θα τον θυμούνται όλοι, ως τον υφυπουργό – και μάλιστα Παιδείας – που χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Κασιδιάρη για να … αντιμετωπίσει τη Λιάνα Κανέλλη, η οποία αισθάνθηκε να στοχοποιείται για δεύτερη φορά.

Μη αντέχοντας τη σκληρή κριτική της Λιάνας Κανέλλη, της είπε: «Θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης», είπε, υπονοώντας προφανώς το γνωστό χαστούκι.

Η Λιάνα Κανέλλη δεν πίστευε αυτά που άκουγε εντός μάλιστα της αίθουσας της Ολομέλειας από έναν υφυπουργό της κυβέρνησης και από τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί η δίκη για το τηλεοπτικό χαστούκι: «Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δεν ντρέπεστε…».

  Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα και στον Προεδρεύοντα Ι. Δριβελέγκα που δεν επανέφερε στην τάξη τον υφυπουργό, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Πρωθυπουργού για να διαμαρτυρηθεί, με τις φωνές της να ακούγονται στους διαδρόμους.

Όπως ήταν φυσικό η αναφορά του υφυπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του λίγο αργότερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διαβεβαίωσε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων - καθώς η Ολομέλεια είχε ήδη κλείσει - θα ζητήσει συγγνώμη για αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, δηλώνοντας τη στήριξη του Προεδρείου στην Λιάνα Κανέλλη. «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει», είπε, με την κ. Κανέλλη να τον ευχαριστεί, αλλά να δηλώνει ότι δεν καλύπτεται ούτε από τη συγγνώμη του Προέδρου, καθώς η υπουργική ιδιότητα και δη αυτή στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι θέμα Κοινοβουλίου, όπως είπε.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης με αντικείμενο τα φαινόμενα του παιδικού υποσιτισμού στα σχολεία. Η κ. Κανέλλη κατήγγειλε τη δαπάνη τριών εκατομμυρίων ευρώ για τη διαφήμιση του προγράμματος υγιεινής διατροφής και όχι για τη δημιουργία δομών ώστε να παρέχεται ένα γεύμα την ημέρα στους μαθητές και τον κ. Στύλιο να υπερασπίζεται την καμπάνια.

«Μου ακουστήκατε ως τη Μαρία Αντουανέτα», του απάντησε η κ. Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι εδώ τα παιδιά πεινούν και εκείνος μιλά για … παντεσπάνι.

«Εγώ κυρία Κανέλλη πήγα σε δημοτικό στην Αρτα, σε ένα ορεινό χωριό και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς», της είπε ο υφυπουργός,  με την κ. Κανέλλη να αποχωρεί διαμαρτυρόμενη μετά και τη φραστική επίθεση που δέχτηκε.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Παιδείας ζήτησε συγγνώμη μπροστά στις κάμερες κάνοντας λόγο για "λεκτική υπερβολή", ενώ έσπευσε να καταδικάσει τις πρακτικές Κασιδιάρη...



topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: