Σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων έπεσε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές, στη...
νοτιοανατολική Ισπανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, ενώ 41 ακόμα τραυματίστηκαν.
Στο λεωφορείο επέβαιναν προσκυνητές που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, και το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. Από τον προορισμό τους, το χωριό Μπούγιας στη Μούρθια.
Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα 4 υπέκυψαν στα τραυματά τους στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί. Μεταξύ των θυμάτων και ο 36χρονος ιερέας της ενορίας που οργάνωσε το ταξίδι.
Οι λόγοι της τραγωδίας παραμένουν άγνωστοι. Πάντως, όπως αποδείχθηκε από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, διευκρίνισε ο νομάρχης της περιφέρειας Χοακίν Μπασκουνιάνα.
Ταυτόχρονα, η εταιρία που είχε το λεωφορείο δήλωσε ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στο όχημα είχαν γίνει όλοι οι έλεγχοι.
Είναι το χειρότερο τροχαίο που σημειώνεται στην Ισπανία από το 2008, όταν εννέα φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν στο νότο. Τον Ιούλιο του 2013, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του σε εθνική οδό της κεντρικής Ισπανίας.