17.12.14

Στους 161 (+ 2) η Προεδρική Πλειοψηφία...



Η προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα πρώτη ψηφοφορία για την υποψηφιότητα Δήμα δεν θα έχει διαξιφισμούς, ομιλίες πολιτικών αρχηγών, εντάσεις και υψηλούς τόνους.
Άλλωστε...
όλες τις προηγούμενες ημέρες, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν ώστε η πόλωση να κτυπήσει κόκκινο. Έτσι με την αίρεση του... σόου που μπορεί να θέλουν να προκαλέσουν οι χρυσαυγίτες, το σημερινό μενού περιλαμβάνει μόνον την ψηφοφορία. Ανάγνωση καταλόγου των βουλευτών, καθένας εκ των οποίων θα καλείται να απαντήσει είτε «Δήμας», είτε «Παρών» καθώς ο κανονισμός της Βουλής θέλοντας να προστατεύσει το κύρος του θεσμού δεν προβλέπει αρνητικές ψήφους.
Ως προς το αποτέλεσμα, που λογικά θα είναι γνωστό περί τις 20:00, και πάλι τα περιθώρια εκπλήξεων είναι περιορισμένα.
Η κυβέρνηση ξεκινά από τους 155 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει εξασφαλισμένους επιπλέον 6 ψήφους, αυτές των Σπ. Λυκούδη, Κατερίνας Μάρκου, Γρηγόρη Ψαριανού, Χρ. Αηδόνη, Γ. Νταβρή και Παν. Μελά. Σύνολο, 161.
Μπορεί να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα; Υπό προϋποθέσεις, ναι. Ο Κων. Γιοβανόπουλος θεωρείται μεταξύ αυτών που τελικά θα ψηφίσουν, αν και σήμερα μοιάζει να επιλέγει το «παρών», το ίδιο και ο Γ. Κουράκος, που σε χθεσινή του δήλωση άφησε αιχμές για την ειλικρίνεια των προθέσεων του Μαξίμου να εκλέξει Πρόεδρο. Υπάρχουν, ακόμη, οι δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από τη Χρ. Αυγή, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος που, αν και θεωρητικώς ουδείς τους έχει μιλήσει, θεωρούνται μέρος της Προεδρικής πλειοψηφίας.
Την ίδια στιγμή, οι ζυμώσεις μεταξύ των ανεξαρτήτων παραμένουν συνεχείς, το ίδιο και στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εξασφαλιστούν ψήφοι και από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
Ενα είναι βέβαιο. Το αποψινό αποτέλεσμα δεν κρίνει την εκλογή και σε αυτό συμφωνούν τόσο το Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου. Και οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να «διαβάσουν», κατά πως τις συμφέρει, την λίστα με τους «παρόντες» θεωρώντας, κατά περίπτωση, ότι άλλοι θα προσχωρήσουν στο «ναι» ενώ άλλοι είναι ήδη στο «όχι».
Επί της ουσίας, όμως, το πολιτικό παίγνιο επί της Προεδρικής εκλογής δεν τελειώνει απόψε. Απόψε αρχίζει.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: