11.12.14

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ήττας για τους 180 η ομιλία Σαμαρά...

"Σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα συσπειρώσει έστω τους δικούς του βουλευτές για...
την ψήφιση Προέδρου" αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την ομιλία του Α. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ.

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ:

«Η ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο της ΝΔ συνιστά ομολογία της επερχόμενης ήττας του για τους 180 της προεδρικής εκλογής και για την προκήρυξη εκλογών. Σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας, από αυτά που μας έχει συνηθίσει εξάλλου, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα συσπειρώσει έστω τους δικούς του βουλευτές για την ψήφιση Προέδρου. Δεν διστάζει να παρακαλά τις αγορές για να επιτεθούν στη χώρα. Είναι πολύ γελασμένος, όμως, αν θεωρεί ότι με το ξαναζεσταμένο φαγητό της εξόδου από την ευρωζώνη, θα τρομοκρατήσει την κοινωνία που ασφυκτιά από την αντικοινωνική πολιτική του μνημονίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το μοναδικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διαπραγμάτευσης, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για να σταθεί ξανά η κοινωνία στα πόδια της. Ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του αντιπροσωπεύουν το χάος και τον φόβο, ο ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα και τη σταθερότητα».

   
Το ρεπορτάζ για την ομιλία Σαμαρά:

   
Την τακτική της τρομοκράτησης της κοινωνίας, λίγο πριν την αναπόφευκτη κάλπη, επιλέγει ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε από την σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο. της Ν.Δ., όπου καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ του πως προσπαθεί ανοιχτά να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας.

«Δεν πρόκειται να τους περάσει. Έχουμε τρία όπλα: την ίδια την επιτυχία μας, την αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και την ευθύνη που είναι άγνωστη λέξη για εκείνους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι οι πολίτες μετά την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «ανησυχούν μήπως η χώρα συρθεί σε εκλογές». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά οτι ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία του τόπου», συνέχισε. 

Τονίζοντας πως «τώρα ξεπερνάμε την κρίση», διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουμε μέτρα επώδυνα, που δεν τα χρειαζόμαστε», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κατηγόρησε πως «έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων». «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των η λέξη Grexit, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων» πρόσθεσε.

Ακόμη αναφέρθηκε στην «πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου» εν όψει της προεδρικής εκλογής και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και κάποιοι τώρα απειλούν να μας πάνε πίσω». 

Αναφερόμενος για ακόμη μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αγνοούν προκλητικά τη θέληση του ελληνικού λαύ, ξεχνώντας ότι ο λαός τιμωρεί» και συμπλήρωσε πως «τρομοκρατούν έναν έναν τους βουλευτές». Ακόμη άφησε αιχμές εναντίον αρχηγού ενός μικρότερου κόμματος που «φαίνεται να συμμαχεί με εκείνους που ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες ως επικίνδυνους». 

Ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προταθεί άλλη υποψηφιότητα στην τρίτη ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

«Κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας ότι ταχα θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι και την τελευταία εκλογή», ανέφερε...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: