8.12.14

Οι ανεξάρτητοι παίρνουν θέση για τους 180...

Όσο πλησιάζουμε προς την προεδρική εκλογή ανεξάρτητα αν θα επισπευτεί τελικά ή όχι, οι...
ανεξάρτητοι βουλευτές αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Ωστόσο εκτός από την Κ. Μάρκου που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και τον Γρ. Ψαριανό που ψήφισε «παρών», οι υπόλοιποι των καταψήφισαν. 

Μπορεί να μην πήραν ξεκάθαρη θέση αλλά προϊδέασαν με τις ομιλίες τους για την θέση που θα πάρουν κατά την κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Κ. Μάρκου, Κ. Γιοβαννόπουλος, Π. Μουτσινάς, Β. Καπερνάρος ήταν μερικοί που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου που θα προτείνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. 

Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να προσθέσουμε και την κίνηση των 8 βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητων βουλευτών (Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα, Θ. Ψύρρας, Χρ. Αηδόνης, Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός) που ζητούν εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και τον ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015. 

Πως τοποθετήθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. 

Κ. Μάρκου: «Πάμε να κάνουμε εκλογές κουρελιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος το οποίο και επικαλούμαστε, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι εξουσία με κάθε κόστος. Δεν υπάρχει χώρος όμως για πολιτικές υπεκφυγές. Δεν υπάρχει χώρος για «παρών» . 

Κ. Γιοβανόπουλος: «Πόσο ακόμα θα με βρίζετε επειδή μπορεί να είμαι ένας πιθανόν ψηφοφόρος του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ανεβάστε την ποιότητα των επιχειρημάτων σας. Δεν μπορούμε να ξορκίζουμε τα φαντάσματα. Είναι επιχείρημα να χαρακτηρίζομαι αποστάτης αν τολμήσω να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μην με βάζετε σε αυτή τη μυλόπετρα».

Β. Καπερνάρος: «Με ποιο δικαίωμα αποκαλείτε τους βουλευτές αποστάτες που σημαίνει «εγκληματίας, στασιαστής» και προσβάλλετε και σπιλώνετε υπολήψεις; Μήπως είστε αποστάτες εσείς που αναφέρεστε με αυτό τον όρο; Πως μπορείτε να μιλάτε εσείς για αποστασία που ο αρχηγός σας συναντήθηκε με 4 ανεξάρτητους βουλευτές. Τι συζήτησε, για την αστρολογία;».

Π. Μουτσινάς: «Πρέπει να οδηγηθούμε σε μια εθνική συνεννόηση για να στείλουμε μήνυμα αξιοπιστίας προς το εξωτερικό. Η εθνική συνεννόηση είναι προ των πυλών αρκεί όλα τα κόμματα να καθίσουν σ ένα τραπέζι και να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.» 

Γ. Κουράκος: «Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού τώρα. Να διαπραγματευτεί το χρέος και τα εθνικά θέματα, να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση η οποία αν δεν γίνει τώρα θα χαθούν άλλα 7 χρόνια για να φύγει το άρθρο 86 που αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλετε την άμεση δρομολόγηση της αναθεώρησης. Στην συνέχεια θα πρέπει να οριστεί ημερομηνία πρόωρων εθνικών εκλογών»

Π. Τατσόπουλος: Μπορεί να υπέγραψε το κείμενο των «8» ωστόσο τόνισε πως στην προεδρική εκλογή θα ακολουθήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο. Βουδούρης: «Γιατί να παρατείνουμε μία προεκλογική περίοδο με την αβεβαιότητα με τους εταίρους και την διαπραγμάτευση; Γιατί να κάνουμε μία υπόθεση που εξαρχής έχει απορριφθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ζητήσει εκλογές;»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: