9.12.14

Ραγκούσης: Ο Νίκος Ρωμανος εχει χασει συνολικά 20,5 κιλά από το βάρος του...

 

 ...μέχρι το βράδυ της Δευτέρας...
 Την άσχημη κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, που συνεχίζει για 30η ημέρα την απεργία πείνας, σημείωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας σε...
τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, ο 21χρονος είχε
χάσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας συνολικά 20,5 κιλά από το βάρος του, ενώ δηλώνει πως θα ξεκινήσει απεργία δίψας αν κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για σπουδές των κρατουμένων μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Και αυτό γιατί ο νεαρός ανησυχεί ότι με αφορμή εκείνον, θα "σφαγιαστούν" τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων. 

Ακόμα ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή του το περίφημο "βραχιολάκι" για την επιτήρηση των κρατουμένων, ενώ από την πλευρά του νεαρού απεργού πείνας υπάρχει πλήρης αποδοχή της πρότασης του διευθυντή του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρου Δαμιανού για τη συνοδεία του κρατουμένου στα μαθήματα του ΤΕΙ Αθηνών. 

Παράλληλα, χθες ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ήρθε σε ρήξη με το παιδί του και επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα ανεύρεσης λύσης. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. 

"Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν κι εύχομαι να βρουν μία λύση. Σαν πατέρας εγώ ζητάω να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου" ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανός. "Το παιδί μου θα συνεχίσει" συμπλήρωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού και τόνισε πως ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει που βρίσκεται το δίκιο.

"Αυξάνεται και η πιθανότητα ενός θανάτου με ότι θα συνεπάγεται αυτό κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση" συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: "Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη"...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: